Kontinuální hlavní kvasení piva - Kinetika imobilizace a kvalita finálního výrobku
Popis výsledku
Předmětem studia bylo jednostupňové kontinuální hlavní kvašení piva pozůstávající z pivovarských kvasnic imobilizovaných na částice mláta v gaslift reaktoru. Cílem této práce bylo upravit chuť kontinuálně vyráběného mladého piva pomocí vhodné aerace a teploty kvašení. K odhadu rychlosti imobilizace kvasnic byl dále použit kinetický model přizpůsobený podmínkám pivní fermentace.
Klíčová slova
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Continuous Primary Fermentation of Beer - Yeast Immobilization Kinetics and Product Quality
Popis výsledku v původním jazyce
A one stage continuous primary beer fermentation consisting of brewing yeast immobilized on spent grain particles in a gas lift reactor was studied. The goal of this work was to adjust the flavor of the continuously produced green beer to the desired character by sparging an adequate amount of air and by controlling the fermentation temperature in the immobilized yeast reactor as well as to predict the rate of the brewing yeast immobilization using a kinetic model adapted to the conditions of beer fermentation.
Název v anglickém jazyce
Continuous Primary Fermentation of Beer - Yeast Immobilization Kinetics and Product Quality
Popis výsledku anglicky
A one stage continuous primary beer fermentation consisting of brewing yeast immobilized on spent grain particles in a gas lift reactor was studied. The goal of this work was to adjust the flavor of the continuously produced green beer to the desired character by sparging an adequate amount of air and by controlling the fermentation temperature in the immobilized yeast reactor as well as to predict the rate of the brewing yeast immobilization using a kinetic model adapted to the conditions of beer fermentation.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Základní informace
Druh výsledku
O - Ostatní výsledky
CEP
EI - Biotechnologie a bionika
Rok uplatnění
2005