Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kontinuální hlavní kvasení piva - Kinetika imobilizace a kvalita finálního výrobku

Popis výsledku

Předmětem studia bylo jednostupňové kontinuální hlavní kvašení piva pozůstávající z pivovarských kvasnic imobilizovaných na částice mláta v gaslift reaktoru. Cílem této práce bylo upravit chuť kontinuálně vyráběného mladého piva pomocí vhodné aerace a teploty kvašení. K odhadu rychlosti imobilizace kvasnic byl dále použit kinetický model přizpůsobený podmínkám pivní fermentace.

Klíčová slova

Kontinuálníkvaseníimobilizacekinetikakvalita

Identifikátory výsledku

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Continuous Primary Fermentation of Beer - Yeast Immobilization Kinetics and Product Quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A one stage continuous primary beer fermentation consisting of brewing yeast immobilized on spent grain particles in a gas lift reactor was studied. The goal of this work was to adjust the flavor of the continuously produced green beer to the desired character by sparging an adequate amount of air and by controlling the fermentation temperature in the immobilized yeast reactor as well as to predict the rate of the brewing yeast immobilization using a kinetic model adapted to the conditions of beer fermentation.

  • Název v anglickém jazyce

    Continuous Primary Fermentation of Beer - Yeast Immobilization Kinetics and Product Quality

  • Popis výsledku anglicky

    A one stage continuous primary beer fermentation consisting of brewing yeast immobilized on spent grain particles in a gas lift reactor was studied. The goal of this work was to adjust the flavor of the continuously produced green beer to the desired character by sparging an adequate amount of air and by controlling the fermentation temperature in the immobilized yeast reactor as well as to predict the rate of the brewing yeast immobilization using a kinetic model adapted to the conditions of beer fermentation.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů