Carrier-free, continuous primary beer fermentation
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897287" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897287 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/jib.177" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1002/jib.177</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/jib.177" target="_blank" >10.1002/jib.177</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Carrier-free, continuous primary beer fermentation
Popis výsledku v původním jazyce
Developing a sustainable continuous fermentation reactor is one of the most ambitious tasks in brewing science, but it could bring great benefits regarding volumetric productivity to modern breweries. Immobilized cell technology is often applied to reachthe large densities of yeast needed in a continuous fermentation process. However, the financial cost associated with the use of carriers for yeast immobilization is one of the major drawbacks in the technology. This work suggests that yeast flocculation could address biomass immobilization in a gas-lift reactor for the continuous primary fermentation of beer. Nearly 25 g dry wt L-1 of yeast was flocculated in the reactor before interruption of the fermentation. Stable sugar consumption and ethanol production (4.5% alcohol by volume) from an 11°P wort was evidenced. The key esters and higher alcohols measured in the young beer met the standards of a finished primary beer fermentation.
Název v anglickém jazyce
Carrier-free, continuous primary beer fermentation
Popis výsledku anglicky
Developing a sustainable continuous fermentation reactor is one of the most ambitious tasks in brewing science, but it could bring great benefits regarding volumetric productivity to modern breweries. Immobilized cell technology is often applied to reachthe large densities of yeast needed in a continuous fermentation process. However, the financial cost associated with the use of carriers for yeast immobilization is one of the major drawbacks in the technology. This work suggests that yeast flocculation could address biomass immobilization in a gas-lift reactor for the continuous primary fermentation of beer. Nearly 25 g dry wt L-1 of yeast was flocculated in the reactor before interruption of the fermentation. Stable sugar consumption and ethanol production (4.5% alcohol by volume) from an 11°P wort was evidenced. The key esters and higher alcohols measured in the young beer met the standards of a finished primary beer fermentation.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GAP503%2F12%2F1424" target="_blank" >GAP503/12/1424: Anaerobní bakterie kazící potraviny a jejich schopnost vytvářet biofilmy</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of the Institute of Brewing
ISSN
0046-9750
e-ISSN
—
Svazek periodika
12
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
500-506
Kód UT WoS článku
000344242900025
EID výsledku v databázi Scopus
—