Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kontinuální rektor s imobilizovanými kvasinkami pro kompletní fermentaci piva využívající mláto a kukuřiční palice jako nosiče buněk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017755" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017755 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Continuous immobilized yeast reactor system for complete beer fermentation using spent grains and corncobs as carrier materials

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Despite of an extensive research, continuous beer fermentation has not yet managed to outperform the traditional batch technology. An industrial success could be expected only on condition of the following process characteristics: simple design, low investment costs, flexible operation, effective process control and good product quality. This work deals with a complete continuous beer fermentation system consisting of a main fermentation reactor (gas-lift) and a maturation reactor (packed-bed) containing yeast immobilized on spent grains and corncobs, respectively. The suitability of cheap carrier materials for long-term continuous brewing was proved. It was found that by fine tuning of process parameters it was possible to adjust the flavour profile of the final product. Consumers considered the continuously fermented beer to be of a regular quality. Analytical and sensorial profile of both continuously and batch fermented beers was compared.

  • Název v anglickém jazyce

    Continuous immobilized yeast reactor system for complete beer fermentation using spent grains and corncobs as carrier materials

  • Popis výsledku anglicky

    Despite of an extensive research, continuous beer fermentation has not yet managed to outperform the traditional batch technology. An industrial success could be expected only on condition of the following process characteristics: simple design, low investment costs, flexible operation, effective process control and good product quality. This work deals with a complete continuous beer fermentation system consisting of a main fermentation reactor (gas-lift) and a maturation reactor (packed-bed) containing yeast immobilized on spent grains and corncobs, respectively. The suitability of cheap carrier materials for long-term continuous brewing was proved. It was found that by fine tuning of process parameters it was possible to adjust the flavour profile of the final product. Consumers considered the continuously fermented beer to be of a regular quality. Analytical and sensorial profile of both continuously and batch fermented beers was compared.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology

  • ISSN

    1367-5435

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    33

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    1010-1018

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus