Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Senzorické hodnocení kontinuálně kvašeného piva a vliv procesních parametrů na jeho chuťový profil

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015627" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015627 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Sensorial evaluation of continuously fermented beer and the role of process parameters in adjusting its flavour profile

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Although traditional batch overwhelmingly prevails over continuous fermentation, a breakthrough in quality and savings could be achieved by a simple, flexible and cheap fermentation system. This work deals with a complete continuous beer fermentation consisting of an airlift and a packed-bed reactor containing yeast immobilized on spent grains and corncobs, respectively. The goal was to study the influence of process parameters on bioreactor performance and flavour profile of beer. Consumers consideredthe continuously fermented beer to be of a regular quality. The possibility of flavour adjustments by changing the process parameters was proved by a panel of experienced tasters.

  • Název v anglickém jazyce

    Sensorial evaluation of continuously fermented beer and the role of process parameters in adjusting its flavour profile

  • Popis výsledku anglicky

    Although traditional batch overwhelmingly prevails over continuous fermentation, a breakthrough in quality and savings could be achieved by a simple, flexible and cheap fermentation system. This work deals with a complete continuous beer fermentation consisting of an airlift and a packed-bed reactor containing yeast immobilized on spent grains and corncobs, respectively. The goal was to study the influence of process parameters on bioreactor performance and flavour profile of beer. Consumers consideredthe continuously fermented beer to be of a regular quality. The possibility of flavour adjustments by changing the process parameters was proved by a panel of experienced tasters.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů