Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Perception of bitterness from hop derived compounds studied on molecular level

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F22%3AN0000049" target="_blank" >RIV/60193697:_____/22:N0000049 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Perception of bitterness from hop derived compounds studied on molecular level

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Poster.The Brewers Forum and the 38th EBC Congress, 29.05.-02.06.2022, Madrid, Spain. The aim of this work is to describe the effect of hop derived bitter compounds on the intensity and character of beer bitterness. This study is based on a detailed review of current research on hop derived bittering compounds. Chemical profiles of these compounds will be acquired by targeted and untargeted LC-HRMS analysis. Consequently, the method for preparative chromatography or extraction of selected bittering compounds from selected matrices will be developed. Finally, this will result in a complex study which is devoted to chemical profiles and its association to sensory perception of their interaction with other compounds found in beer e.g. amino acids, essential oils, pH.

  • Název v anglickém jazyce

    Perception of bitterness from hop derived compounds studied on molecular level

  • Popis výsledku anglicky

    Poster.The Brewers Forum and the 38th EBC Congress, 29.05.-02.06.2022, Madrid, Spain. The aim of this work is to describe the effect of hop derived bitter compounds on the intensity and character of beer bitterness. This study is based on a detailed review of current research on hop derived bittering compounds. Chemical profiles of these compounds will be acquired by targeted and untargeted LC-HRMS analysis. Consequently, the method for preparative chromatography or extraction of selected bittering compounds from selected matrices will be developed. Finally, this will result in a complex study which is devoted to chemical profiles and its association to sensory perception of their interaction with other compounds found in beer e.g. amino acids, essential oils, pH.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK21010136" target="_blank" >QK21010136: Aplikace nových odrůd a genotypů chmele odolných k suchu do pěstitelské a pivovarské praxe</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů