Analýza mykotoxinů v pivech pomocí UPLC-MS/MS (poster)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F22%3AN0000091" target="_blank" >RIV/60193697:_____/22:N0000091 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Analýza mykotoxinů v pivech pomocí UPLC-MS/MS (poster)
Popis výsledku v původním jazyce
Poster prezentuje optimalizaci a validaci metody UPLC-MS/MS pro stanovení mykotoxinů v pivu. Tato metoda byla využita pro stanovení obsahu celkem 18 mykotoxinů v 89 komerčně dostupných pivech z obchodní sítě. Tato metoda může být použita pro kontrolu kvality piva a jako indikátor, že pro výrobu piva nebyl použit kontaminovaný ječmen nebo jiné vstupní suroviny. Prezentováno na akci 29. Pivovarsko-sladařské dny, Plzeň, 2022.
Název v anglickém jazyce
Analysis of mycotoxins in beers using UPLC-MS/MS (poster)
Popis výsledku anglicky
The poster presents the optimization and validation of the UPLC-MS/MS method for the determination of mycotoxins in beer. This method was used to determine the content of a total of 18 mycotoxins in 89 commercially available beers from the retail network. This method can be used to check the quality of beer and as an indicator that contaminated barley or other raw materials were not used for the production of beer. Presented at the 29th Pivovarsko-sladářské dny event, Pilsen, 2022.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10406 - Analytical chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů