Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of mycotoxins in beer by LC / MS

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000919" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000919 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.czechms.org/cz/events/cmsc/abstract.php?code=4205961" target="_blank" >http://www.czechms.org/cz/events/cmsc/abstract.php?code=4205961</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of mycotoxins in beer by LC / MS

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mycotoxins, products of secondary metabolism of filamentous micromycetes, belong to the most serious contaminants of natural origin. These highly dangerous chemical substances are known for their toxic effects. Mycotoxins are often classified according to their main producers, fungi of the genera Aspergillus, Penicillium, and Fusarium. The present study focused on optimization of extraction and development and validation of the LC/MS method for determination of deoxynivalenol, zearalenon, aflatoxins B1,B2, G1, G2, and ochratoxin A in beer samples. This simple and fast method is suitable for routine checking of the brewing materials, intermediates and a final product in the whole technological process of the beer production. Poster at the 3rd conference of the Czech Society for Mass Spectrometry, October 16-18, 2013, Hradec Králové.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of mycotoxins in beer by LC / MS

  • Popis výsledku anglicky

    Mycotoxins, products of secondary metabolism of filamentous micromycetes, belong to the most serious contaminants of natural origin. These highly dangerous chemical substances are known for their toxic effects. Mycotoxins are often classified according to their main producers, fungi of the genera Aspergillus, Penicillium, and Fusarium. The present study focused on optimization of extraction and development and validation of the LC/MS method for determination of deoxynivalenol, zearalenon, aflatoxins B1,B2, G1, G2, and ochratoxin A in beer samples. This simple and fast method is suitable for routine checking of the brewing materials, intermediates and a final product in the whole technological process of the beer production. Poster at the 3rd conference of the Czech Society for Mass Spectrometry, October 16-18, 2013, Hradec Králové.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů