Stabilita deoxynivalenolu a deoxynivalenol-3-glykosidu v pivu (poster)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F22%3AN0000097" target="_blank" >RIV/60193697:_____/22:N0000097 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stabilita deoxynivalenolu a deoxynivalenol-3-glykosidu v pivu (poster)
Popis výsledku v původním jazyce
Deoxynivalenol (DON) a jeho modifikovaná forma deoxynivalenol-3-glykosid (D3G) patří mezi nejčastěji se vyskytující mykotoxiny v ječmeni v evropských zemích. Jedná se o stabilní přírodní toxiny, které představují významný rizikový faktor pro sladařský a pivovarský průmysl, protože mohou přecházet z kontaminovaných surovin až do finálního produktu (piva). Poster prezentoval výsledky výzkumu stability DON a D3G v pivech v čase, včetně jejich molárního poměru. Prezentováno na akci 29. Pivovarsko-sladařské dny, Plzeň, 2022.
Název v anglickém jazyce
Stability of deoxynivalenol and deoxynivalenol-3-glycoside in beer (poster)
Popis výsledku anglicky
Deoxynivalenol (DON) and its modified form deoxynivalenol-3-glycoside (D3G) are among the most frequently occurring mycotoxins in barley in European countries. These are stable natural toxins that represent a significant risk factor for the malting and brewing industry, as they can pass from contaminated raw materials to the final product (beer). The poster presented the results of research on the stability of DON and D3G in beers over time, including their molar ratio. Presented at the 29th Brewery and Malt Days event, Pilsen, 2022.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10406 - Analytical chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů