Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení organických kyselin ve speciálních pivech a nápojích na bázi piva pomocí kapilární izotachoforézy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000014" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000014 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/23:43927142

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/4308" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/4308</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.54779/chl20230516" target="_blank" >10.54779/chl20230516</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení organických kyselin ve speciálních pivech a nápojích na bázi piva pomocí kapilární izotachoforézy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Organické kyseliny v pivu ovlivňují kvalitu piva, včetně organoleptických vlastností a koloidní stability. Velká část celkových organických kyselin v pivu pochází z mladiny, zatímco zbytek se vyrábí nebo přeměňuje metabolismem kvasinek. Ve vybraných druzích piva byly stanoveny koncentrace pěti organických kyselin. Byly kvantifikovány kyseliny jablečná, jantarová, citrónová, octová a mléčná. Koncentrace kyselin se liší podle druhu piva. Stanovení bylo provedeno kapilární izotachoforézou.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of Organic Acids in Special Beers and Beer-based Bever-ages Using Capillary Isotachophoresis

  • Popis výsledku anglicky

    Organic acids in beer affect beer quality, including organoleptic properties and colloidal stability. A large proportion of the total organic acids in beer comes from the wort, while the rest is produced or transformed by yeast metabolism. Concentrations of five organic acids were determined in selected types of beer. Malic, succinic, citric, acetic and lactic acids were quantified. The concen-tration of acids varies according to the type of beer. The determination was made by the capillary isotachophoresis.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

    1213-7103

  • Svazek periodika

    117

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    516-521

  • Kód UT WoS článku

    001051450000006

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85169442916