Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of the pasteurization and filtration on selected chemical components of beer

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F17%3APU126918" target="_blank" >RIV/00216305:26310/17:PU126918 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of the pasteurization and filtration on selected chemical components of beer

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was to study the influence of the pasteurization and filtration on selected chemical compounds in beer. Specifically, the influence on elemental composition, content of organic acids, carbohydrates and phenolic substances was studied. Effects of the post fermentation procedures were studied on 4 groups of Czech lager beers (filtrated unpasteurized, filtrated pasteurized, nonfiltrated pasteurized and nonfiltrated unpasteurized). Optical emission spectrometry with inductively coupled plasma (ICP-OES) was used for elemental analysis of beer. Organic acids in beer were analyzed by Ion chromatography. For determination of carbohydrates High performance liquid chromatography with ELSD detector (HPLC-ELSD) was used and phenolic compounds were determined by HPLC with diode array detector (HPLC-DAD). Analysis of dataset was performed by usage of univariate and multivariate statistical methods (analysis of variance and principal component analysis). Parameters that showed the most significa

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of the pasteurization and filtration on selected chemical components of beer

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to study the influence of the pasteurization and filtration on selected chemical compounds in beer. Specifically, the influence on elemental composition, content of organic acids, carbohydrates and phenolic substances was studied. Effects of the post fermentation procedures were studied on 4 groups of Czech lager beers (filtrated unpasteurized, filtrated pasteurized, nonfiltrated pasteurized and nonfiltrated unpasteurized). Optical emission spectrometry with inductively coupled plasma (ICP-OES) was used for elemental analysis of beer. Organic acids in beer were analyzed by Ion chromatography. For determination of carbohydrates High performance liquid chromatography with ELSD detector (HPLC-ELSD) was used and phenolic compounds were determined by HPLC with diode array detector (HPLC-DAD). Analysis of dataset was performed by usage of univariate and multivariate statistical methods (analysis of variance and principal component analysis). Parameters that showed the most significa

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů