Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Methods for the HPLC Analysis of Phenolic Compounds and Flavonoids in Beer

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F09%3A00008427" target="_blank" >RIV/00216275:25310/09:00008427 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Methods for the HPLC Analysis of Phenolic Compounds and Flavonoids in Beer

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A variety of high-performance liquid chromatography (HPLC) methods are available for the determination of the individual phenolic acids, polyphenols, fl avonoids and related compounds contributing to the antioxidant activity of beer. Successful separation of the individual compounds requires appropriate selection of columns, mobile phases and optimization of the operation conditions. Ultraviolet/visible, fluorimetric and electrochemical detection techniques for HPLC determination of phenolic compounds are compared with special attention to the highly sensitive and selective coulometric array detectors. Hyphenated techniques employing coupling of HPLC with mass spectrometry or with nuclear magnetic resonance are valuable tools for identifi cation and structure elucidation of phenolic and related compounds in beer, hops and malt extracts. Finally, sample pre-treatment for HPLC of natural antioxidants is addressed.

  • Název v anglickém jazyce

    Methods for the HPLC Analysis of Phenolic Compounds and Flavonoids in Beer

  • Popis výsledku anglicky

    A variety of high-performance liquid chromatography (HPLC) methods are available for the determination of the individual phenolic acids, polyphenols, fl avonoids and related compounds contributing to the antioxidant activity of beer. Successful separation of the individual compounds requires appropriate selection of columns, mobile phases and optimization of the operation conditions. Ultraviolet/visible, fluorimetric and electrochemical detection techniques for HPLC determination of phenolic compounds are compared with special attention to the highly sensitive and selective coulometric array detectors. Hyphenated techniques employing coupling of HPLC with mass spectrometry or with nuclear magnetic resonance are valuable tools for identifi cation and structure elucidation of phenolic and related compounds in beer, hops and malt extracts. Finally, sample pre-treatment for HPLC of natural antioxidants is addressed.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Beer in Health and Disease Prevention

  • ISBN

    978-0-12-373891-2

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

  • Počet stran knihy

    1248

  • Název nakladatele

    Academic Press Ltd Elsevier Science Ltd

  • Místo vydání

    London

  • Kód UT WoS kapitoly