Detection of the internal pressure in beer cans by measuring the force-displacement curves
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000025" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000025 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/292" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/292</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2023.69.771" target="_blank" >10.18832/kp2023.69.771</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Detection of the internal pressure in beer cans by measuring the force-displacement curves
Popis výsledku v původním jazyce
Microbiological contamination of beer is in many cases manifested by the production of CO2 and its increase in the concentration. An increase in the concentration of CO2 in a closed package leads to an increase of internal pressure, which can cause destruction of a package with dangerous consequences. This case study aimed to verify the applicability of force-displacement measurement for non-destructive monitoring of the internal pressure in beer cans.
Název v anglickém jazyce
Detection of the internal pressure in beer cans by measuring the force-displacement curves
Popis výsledku anglicky
Microbiological contamination of beer is in many cases manifested by the production of CO2 and its increase in the concentration. An increase in the concentration of CO2 in a closed package leads to an increase of internal pressure, which can cause destruction of a package with dangerous consequences. This case study aimed to verify the applicability of force-displacement measurement for non-destructive monitoring of the internal pressure in beer cans.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
KVASNÝ PRŮMYSL
ISSN
2570-8619
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
69
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
771-776
Kód UT WoS článku
001055157100001
EID výsledku v databázi Scopus
—