IAA, ABA a klíčení obilek jarního ječmene v průběhu posklizňového dozrávání
Popis výsledku
V obilkách tří odrůd ječmene (Alexis, Akcent a Rubín) byly zjištěny rozdíly v endogenních obsazích sledovaných fytohormonů (IAA, ABA), které u všech tří odrůd měly v průběhu posklizňového dozrávání sestupný charakter. Naopak, hodnoty energie klíčení a indexy klíčení v průběhu sledování stoupaly. Mezi odrůdami byly zaznamenány významné rozdíly
Klíčová slova
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
IAA, ABA and germination of spring barley caryopses during post-harvest maturation
Popis výsledku v původním jazyce
The differences in endogenous contents of the phytohormones (IAA, ABA) under study were estimated in the caryopses of three barley varieties (Alexis, Akcent and Rubín) which showed a decreasing character during post-harvest maturation. On the contrary, the values of the germinating energy and germination indices increased during investigation. Significant differences were observed among the varieties
Název v anglickém jazyce
IAA, ABA and germination of spring barley caryopses during post-harvest maturation
Popis výsledku anglicky
The differences in endogenous contents of the phytohormones (IAA, ABA) under study were estimated in the caryopses of three barley varieties (Alexis, Akcent and Rubín) which showed a decreasing character during post-harvest maturation. On the contrary, the values of the germinating energy and germination indices increased during investigation. Significant differences were observed among the varieties
Klasifikace
Druh
Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
ED - Fyziologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
1998
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of the Institute of Brewing
ISSN
0046-9750
e-ISSN
—
Svazek periodika
104
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
105-107
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—
Základní informace
Druh výsledku
Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP
ED - Fyziologie
Rok uplatnění
1998