Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

IAA, ABA a klíčení obilek jarního ječmene v průběhu posklizňového dozrávání

Popis výsledku

V obilkách tří odrůd ječmene (Alexis, Akcent a Rubín) byly zjištěny rozdíly v endogenních obsazích sledovaných fytohormonů (IAA, ABA), které u všech tří odrůd měly v průběhu posklizňového dozrávání sestupný charakter. Naopak, hodnoty energie klíčení a indexy klíčení v průběhu sledování stoupaly. Mezi odrůdami byly zaznamenány významné rozdíly

Klíčová slova

barley caryopsesmaturationdormancygerminationphytohormones

Identifikátory výsledku

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    IAA, ABA and germination of spring barley caryopses during post-harvest maturation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The differences in endogenous contents of the phytohormones (IAA, ABA) under study were estimated in the caryopses of three barley varieties (Alexis, Akcent and Rubín) which showed a decreasing character during post-harvest maturation. On the contrary, the values of the germinating energy and germination indices increased during investigation. Significant differences were observed among the varieties

  • Název v anglickém jazyce

    IAA, ABA and germination of spring barley caryopses during post-harvest maturation

  • Popis výsledku anglicky

    The differences in endogenous contents of the phytohormones (IAA, ABA) under study were estimated in the caryopses of three barley varieties (Alexis, Akcent and Rubín) which showed a decreasing character during post-harvest maturation. On the contrary, the values of the germinating energy and germination indices increased during investigation. Significant differences were observed among the varieties

Klasifikace

  • Druh

    Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    ED - Fyziologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1998

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of the Institute of Brewing

  • ISSN

    0046-9750

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    104

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    105-107

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

Základní informace

Druh výsledku

Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

Jx

CEP

ED - Fyziologie

Rok uplatnění

1998