Vývoj požadavků na kvalitu sladovnického ječmene
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F99%3A%230000193" target="_blank" >RIV/60193697:_____/99:#0000193 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vývoj požadavků na kvalitu sladovnického ječmene
Popis výsledku v původním jazyce
Nejprve byly sledovány znaky jako velikost, tvar a barva obilek a klíčivost. S rozvojem chemie se přidaly další znaky - obsah dusíku apod. Po zavedení mikrosladovací zkoušky se začala pravidelně sledovat velká skupina technologických znaků.
Název v anglickém jazyce
Development of the requirements on the quality of malting barley
Popis výsledku anglicky
At first the parameters such as size, shape and colour of caryopses and germination capacity were followed. Further parameters were added with the development of chemistry ? nitrogen content, etc. When the micromalting test was introduced, a great groupof technological parameters were regularly observed.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960006067" target="_blank" >EP0960006067: Výzkum a hodnocení kvality potravinářských obilovin (pšenice, ječmen, žito, oves).</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Ječmenářská ročenka 2000
ISBN
80-902658-20-
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
182-185
Počet stran knihy
—
Název nakladatele
Výzkumný ústav pivovarský a sladařská, a.s.
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS kapitoly
—