Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The analysis of the current forms of organic chicken husbandry in the Czech Republic and their social consequences

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F09%3A28496" target="_blank" >RIV/60460709:41110/09:28496 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The analysis of the current forms of organic chicken husbandry in the Czech Republic and their social consequences

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper deals with the development of the organic sector in the czech republic and by this it joins the current debate on the conventionalisation of organic agriculture. Using the case study method, it explores the situation of organically reared chicken. The main goal of the study is to find out to what extent the methods of organic farmers comply with the model of sustainable food production. The empirical analysis is based on the quantitative and qualitative approach. The results point out three different groups of producers, which are then described in detail with regard to their practices. The study suggests that the organic sector in the czech republic is becoming more differentiated and some of its current forms may violate the principles of sustainability. At the same time, it argues that this situation results from a more general framework of the modern society, which entails structures that are contradicting per se the sustainable model of food production.

  • Název v anglickém jazyce

    The analysis of the current forms of organic chicken husbandry in the Czech Republic and their social consequences

  • Popis výsledku anglicky

    The paper deals with the development of the organic sector in the czech republic and by this it joins the current debate on the conventionalisation of organic agriculture. Using the case study method, it explores the situation of organically reared chicken. The main goal of the study is to find out to what extent the methods of organic farmers comply with the model of sustainable food production. The empirical analysis is based on the quantitative and qualitative approach. The results point out three different groups of producers, which are then described in detail with regard to their practices. The study suggests that the organic sector in the czech republic is becoming more differentiated and some of its current forms may violate the principles of sustainability. At the same time, it argues that this situation results from a more general framework of the modern society, which entails structures that are contradicting per se the sustainable model of food production.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agricultural Economics (Zemědělská ekonomika)

  • ISSN

    0139-570X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    55

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus