Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

What is the structure of the coffee market: Can the real poor benefit from the coffee trade?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F10%3A47509" target="_blank" >RIV/60460709:41110/10:47509 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    What is the structure of the coffee market: Can the real poor benefit from the coffee trade?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This article deals with the trade with coffee. The primary aim of the paper is to analyse the international coffee trade. Because coffee belongs to the cash crops we have focus on the production. We have analysed the structure of the trade concerning thegreen (not roasted) coffee, roasted coffee and coffee extracts, essences or concentrates. The analyses of production show enormous differences between developed and developing countries on the supply side. Dissimilarity appeared in the price system. Ourresults show that developing countries (especially least developed countries) cannot fully benefit from the international trade because they are placed just on the lowest level of the production vertical line. The results prove that there must exist strong influence of the supply chains. This is connected with the export of roasted coffee and import of the green coffee.

  • Název v anglickém jazyce

    What is the structure of the coffee market: Can the real poor benefit from the coffee trade?

  • Popis výsledku anglicky

    This article deals with the trade with coffee. The primary aim of the paper is to analyse the international coffee trade. Because coffee belongs to the cash crops we have focus on the production. We have analysed the structure of the trade concerning thegreen (not roasted) coffee, roasted coffee and coffee extracts, essences or concentrates. The analyses of production show enormous differences between developed and developing countries on the supply side. Dissimilarity appeared in the price system. Ourresults show that developing countries (especially least developed countries) cannot fully benefit from the international trade because they are placed just on the lowest level of the production vertical line. The results prove that there must exist strong influence of the supply chains. This is connected with the export of roasted coffee and import of the green coffee.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    AGRIS on-line Papers in Economics and Informatics

  • ISSN

    1804-1930

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    II

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus