Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

ECONOMIC ANALYSIS OF MILK PRODUCTION AND CONSUMPTION IN THE MIDDLE EAST AND NORTH AFRICA

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F12%3A55035" target="_blank" >RIV/60460709:41110/12:55035 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    ECONOMIC ANALYSIS OF MILK PRODUCTION AND CONSUMPTION IN THE MIDDLE EAST AND NORTH AFRICA

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Milk products are considered as the essential food commodities for humans. Milk products contain essential elements for the human body such as protein, glucose, minerals and vitamins. Moreover, milk is considered the cheapest source of animal protein, animportant resource for some related transformation industries and provides employment opportunities for a large number of small producers in both rural and urban areas. The aim of this paper is to analyze the factors which determine the supply and demand for liquid milk (henceforth milk) in the Middle East and North Africa in order to point out the main problems and constraints obstructing the milk production in this region. The research also attempts to understand the drivers for the development in milk production in the Middle East and North Africa.Total milk production in the Middle East and North Africa increased from about 12.57 million tons in 1990 to about 25.18 millions tons in 2008. This paper attempts to identify the factors

  • Název v anglickém jazyce

    ECONOMIC ANALYSIS OF MILK PRODUCTION AND CONSUMPTION IN THE MIDDLE EAST AND NORTH AFRICA

  • Popis výsledku anglicky

    Milk products are considered as the essential food commodities for humans. Milk products contain essential elements for the human body such as protein, glucose, minerals and vitamins. Moreover, milk is considered the cheapest source of animal protein, animportant resource for some related transformation industries and provides employment opportunities for a large number of small producers in both rural and urban areas. The aim of this paper is to analyze the factors which determine the supply and demand for liquid milk (henceforth milk) in the Middle East and North Africa in order to point out the main problems and constraints obstructing the milk production in this region. The research also attempts to understand the drivers for the development in milk production in the Middle East and North Africa.Total milk production in the Middle East and North Africa increased from about 12.57 million tons in 1990 to about 25.18 millions tons in 2008. This paper attempts to identify the factors

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LX

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    245-254

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus