Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

EVALUATION OF ECONOMIC EFFICIENCY OF PROCESS IMPROVEMENT IN FOOD PACKAGING

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F12%3A55151" target="_blank" >RIV/60460709:41110/12:55151 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    EVALUATION OF ECONOMIC EFFICIENCY OF PROCESS IMPROVEMENT IN FOOD PACKAGING

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The result / aim of the paper are based on the example of the process improving of a food packaging quality. Specifi cally, the integration of two approaches: statistical process control (SPC) and quality control based on stochastic principle. Both approaches are represented in the quality control of food packaging. Based on the obtained data set of weld strength packaging fi lms (in units of MPa) was tested by the statistical hypothesis that innovation in the implementation of the weld has a positive impact on the quality of the fi nished weld. From basic data analysis, which focused on the assessment of normality in the distribution of values of the parameter using the Shapiro-Wilkes test it can be seen (on Figure) that the values of A or B (is not part of the fi gure) welds have not a normal distribution. For the purpose of the statistical hypothesis testing Wilcoxon?s test was used, which is similar to the nonparametric t-test used for dependent samples.

  • Název v anglickém jazyce

    EVALUATION OF ECONOMIC EFFICIENCY OF PROCESS IMPROVEMENT IN FOOD PACKAGING

  • Popis výsledku anglicky

    The result / aim of the paper are based on the example of the process improving of a food packaging quality. Specifi cally, the integration of two approaches: statistical process control (SPC) and quality control based on stochastic principle. Both approaches are represented in the quality control of food packaging. Based on the obtained data set of weld strength packaging fi lms (in units of MPa) was tested by the statistical hypothesis that innovation in the implementation of the weld has a positive impact on the quality of the fi nished weld. From basic data analysis, which focused on the assessment of normality in the distribution of values of the parameter using the Shapiro-Wilkes test it can be seen (on Figure) that the values of A or B (is not part of the fi gure) welds have not a normal distribution. For the purpose of the statistical hypothesis testing Wilcoxon?s test was used, which is similar to the nonparametric t-test used for dependent samples.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JS - Řízení spolehlivosti a kvality, zkušebnictví

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GAP403%2F12%2F1950" target="_blank" >GAP403/12/1950: Navrhování experimentů v oblasti vývoje produktu a více-faktorová optimalizace produkce</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LX

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    115-120

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus