THE SELECTED ASPECTS OF CZECH POULTRY MEAT PRODUCTION AND COMPETITIVENESS IN THE CONTEXT OF GLOBAL MARKET
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F13%3A67079" target="_blank" >RIV/60460709:41110/13:67079 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
THE SELECTED ASPECTS OF CZECH POULTRY MEAT PRODUCTION AND COMPETITIVENESS IN THE CONTEXT OF GLOBAL MARKET
Popis výsledku v původním jazyce
The present article provides a basic overview of the development of production and trade in the case of Czech poultry meat. The goal of the actual analysis is to identify the main developmental trends and tendencies forming the development of productionand trade. From the results of the analysis, we can observe the increasing growth of demand for poultry meat, and further, also a certain level of stagnation in the area of production. In the course of the years, the domestic market is becoming more dependent on imports of meat primarily from EU. The comparative advantages of Czech poultry meat trade are gradually fading away. The comparative advantages are able to keep only sub-aggregations which are characterized by a low level of processing.
Název v anglickém jazyce
THE SELECTED ASPECTS OF CZECH POULTRY MEAT PRODUCTION AND COMPETITIVENESS IN THE CONTEXT OF GLOBAL MARKET
Popis výsledku anglicky
The present article provides a basic overview of the development of production and trade in the case of Czech poultry meat. The goal of the actual analysis is to identify the main developmental trends and tendencies forming the development of productionand trade. From the results of the analysis, we can observe the increasing growth of demand for poultry meat, and further, also a certain level of stagnation in the area of production. In the course of the years, the domestic market is becoming more dependent on imports of meat primarily from EU. The comparative advantages of Czech poultry meat trade are gradually fading away. The comparative advantages are able to keep only sub-aggregations which are characterized by a low level of processing.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AH - Ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MEZINARODNI VEDECKA KONFERENCE: HRADECKE EKONOMICKE DNY 2013 - EKONOMICKY ROZVOJ A MANAGEMENT REGIONU, DIL II
ISBN
978-80-7435-250-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
151-156
Název nakladatele
GAUDEAMUS, UNIV HRADEC KRALOVE, ROKITANSKEHO 62, HRADEC KRALOVE, 500 03, CZECH REPUBLIC
Místo vydání
Hradec Kralove, CZECH REPUBLIC
Místo konání akce
Hradec Kralove, CZECH REPUBLIC
Datum konání akce
19. 2. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000349058400023