Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bariéry stravování klientů - celiaků v cestovním ruchu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F15%3A69322" target="_blank" >RIV/60460709:41110/15:69322 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Bariéry stravování klientů - celiaků v cestovním ruchu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V současné době má cestovní ruch význam nejen ekonomický, ale především se stal velmi významným článkem v sociálním rozvoji a dalších lidských činnostech. Stává se velkou oporou a nástrojem kolektivního i individuálního uspokojování potřeb, zdrojem poznávání života doma i v zahraničí, vzájemné tolerance a neustálého sebevzdělávání. Za dobu svého vývoje posunul hranice cestování i pro nemocné a handicapované lidi, kteří při cestování potřebují speciální služby či odbornou pomoc. Mezi takovéto skupiny zákazníků patří i klienti s určitým omezením při stravování-celiaci. Jejich handicap při stravování spočívá v závislosti na bezlepkové dietě. Jaké jsou současné bariéry při stravování celiaků doma i v zahraničí a návrhy na zlepšení, jsou předmětem zkoumánípředkládaného článku.

  • Název v anglickém jazyce

    The Barriers Caterings Client-Celiacs In Tourism

  • Popis výsledku anglicky

    Nowadays, tourism does not only have economic significance, but it has also become a very important element in social development and other human activities. It becomes a great support tool for satisfying collective and individual needs, a source of knowledge about life at home and abroad and of mutual tolerance and continuous self-education. In the course of its existence tourism has pushed the boundaries of traveling for the ill and disabled people, who need special services or professional assistance. This group of customers includes clients with certain alimentation limitations-coeliacs. Their diet is based on gluten-free food. The aim of this article is to identify present barriers related to catering for celiacs both at home and abroad and suggestions for improvement are the objective of this article.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AO - Sociologie, demografie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Auspicia

  • ISSN

    1214-4967

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    12

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3-4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    113-120

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus