Bariéry stravování klientů - celiaků v cestovním ruchu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F15%3A69322" target="_blank" >RIV/60460709:41110/15:69322 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bariéry stravování klientů - celiaků v cestovním ruchu
Popis výsledku v původním jazyce
V současné době má cestovní ruch význam nejen ekonomický, ale především se stal velmi významným článkem v sociálním rozvoji a dalších lidských činnostech. Stává se velkou oporou a nástrojem kolektivního i individuálního uspokojování potřeb, zdrojem poznávání života doma i v zahraničí, vzájemné tolerance a neustálého sebevzdělávání. Za dobu svého vývoje posunul hranice cestování i pro nemocné a handicapované lidi, kteří při cestování potřebují speciální služby či odbornou pomoc. Mezi takovéto skupiny zákazníků patří i klienti s určitým omezením při stravování-celiaci. Jejich handicap při stravování spočívá v závislosti na bezlepkové dietě. Jaké jsou současné bariéry při stravování celiaků doma i v zahraničí a návrhy na zlepšení, jsou předmětem zkoumánípředkládaného článku.
Název v anglickém jazyce
The Barriers Caterings Client-Celiacs In Tourism
Popis výsledku anglicky
Nowadays, tourism does not only have economic significance, but it has also become a very important element in social development and other human activities. It becomes a great support tool for satisfying collective and individual needs, a source of knowledge about life at home and abroad and of mutual tolerance and continuous self-education. In the course of its existence tourism has pushed the boundaries of traveling for the ill and disabled people, who need special services or professional assistance. This group of customers includes clients with certain alimentation limitations-coeliacs. Their diet is based on gluten-free food. The aim of this article is to identify present barriers related to catering for celiacs both at home and abroad and suggestions for improvement are the objective of this article.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
AO - Sociologie, demografie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Auspicia
ISSN
1214-4967
e-ISSN
—
Svazek periodika
12
Číslo periodika v rámci svazku
3-4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
113-120
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—