Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

COMPARISON OF SELF -SUFFICIENCY OF SELECTED TYPES OF MEAT IN THE VISEGRAD COUNTRIES

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F16%3A70783" target="_blank" >RIV/60460709:41110/16:70783 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.5513/JCEA01/17.3.1777" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.5513/JCEA01/17.3.1777</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.5513/JCEA01/17.3.1777" target="_blank" >10.5513/JCEA01/17.3.1777</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    COMPARISON OF SELF -SUFFICIENCY OF SELECTED TYPES OF MEAT IN THE VISEGRAD COUNTRIES

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This article compares the rate of self-sufficiency of selected types of meat (beef, pork, and poultry) in the Visegrad countries. The data are obtained from Eurostat and from national statistical offices of the Czech Republic, Slovakia, Poland and Hungary. The rate of self-sufficiency is evaluated for the time period 2003 -2013 and its results are compared to trade coverage ratio that indicates competitiveness of country in given commodity. The self-sufficiency for pork meat decreased to 57% and to 73% in the case of poultry. The situation is quite stable for beef. However beef creates only a small portion of the Czech consumption. A similar situation can be observed in Slovakia, its degree of self-sufficiency of pork and poultry declined down to 53% and 78% respectively. To cover production of poultry and pork from national resources in both countries, production would need to increase by millions of swine and chicken, which may be complicated with respect to existing infrastructure. The product

  • Název v anglickém jazyce

    COMPARISON OF SELF -SUFFICIENCY OF SELECTED TYPES OF MEAT IN THE VISEGRAD COUNTRIES

  • Popis výsledku anglicky

    This article compares the rate of self-sufficiency of selected types of meat (beef, pork, and poultry) in the Visegrad countries. The data are obtained from Eurostat and from national statistical offices of the Czech Republic, Slovakia, Poland and Hungary. The rate of self-sufficiency is evaluated for the time period 2003 -2013 and its results are compared to trade coverage ratio that indicates competitiveness of country in given commodity. The self-sufficiency for pork meat decreased to 57% and to 73% in the case of poultry. The situation is quite stable for beef. However beef creates only a small portion of the Czech consumption. A similar situation can be observed in Slovakia, its degree of self-sufficiency of pork and poultry declined down to 53% and 78% respectively. To cover production of poultry and pork from national resources in both countries, production would need to increase by millions of swine and chicken, which may be complicated with respect to existing infrastructure. The product

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Central European Agriculture

  • ISSN

    1332-9049

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    17

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    HR - Chorvatská republika

  • Počet stran výsledku

    22

  • Strana od-do

    793-814

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84987668029