TRENDS IN CONSUMPTION OF SELECTED FOOD COMMODITIES IN VISEGRAD COUNTRIES
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F17%3A73012" target="_blank" >RIV/60460709:41110/17:73012 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
TRENDS IN CONSUMPTION OF SELECTED FOOD COMMODITIES IN VISEGRAD COUNTRIES
Popis výsledku v původním jazyce
This article focuses on trends in the consumption of basic food commodities in Visegrad countries (V4). The main aim is to identify differences in food commodity consumption and define trends among selected food commodities. Are there differences in consumption in individual countries? How consumers changed their habits in observed countries during the reference time period? Individual data (time series of consumption of selected food commodities) are sourced from Czech (CZ), Hungarian (HU), Polish (PL) and Slovakian (SK) statistical offices. Analysed time period differs in selected markets, as statistical offices provides different amount of data. Available data ranges from 1998 to 2014. Descriptive statistics and time series analysis are used for the trend evaluation. Article deals with potatoes, meat (including pork, poultry and beef), milk and dairy products. Statistical analyses is proceed in Statistica software. Results present different levels of per capita consumption of selected food com
Název v anglickém jazyce
TRENDS IN CONSUMPTION OF SELECTED FOOD COMMODITIES IN VISEGRAD COUNTRIES
Popis výsledku anglicky
This article focuses on trends in the consumption of basic food commodities in Visegrad countries (V4). The main aim is to identify differences in food commodity consumption and define trends among selected food commodities. Are there differences in consumption in individual countries? How consumers changed their habits in observed countries during the reference time period? Individual data (time series of consumption of selected food commodities) are sourced from Czech (CZ), Hungarian (HU), Polish (PL) and Slovakian (SK) statistical offices. Analysed time period differs in selected markets, as statistical offices provides different amount of data. Available data ranges from 1998 to 2014. Descriptive statistics and time series analysis are used for the trend evaluation. Article deals with potatoes, meat (including pork, poultry and beef), milk
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hradec Economic Days
ISBN
978-80-7435-664-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
423-430
Název nakladatele
University of Hradec Králové
Místo vydání
Hradec Králové
Místo konání akce
Hradec Králové
Datum konání akce
31. 1. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000411661000050