Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

TRENDS IN CONSUMPTION OF SELECTED FOOD COMMODITIES IN VISEGRAD COUNTRIES

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F17%3A73012" target="_blank" >RIV/60460709:41110/17:73012 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    TRENDS IN CONSUMPTION OF SELECTED FOOD COMMODITIES IN VISEGRAD COUNTRIES

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This article focuses on trends in the consumption of basic food commodities in Visegrad countries (V4). The main aim is to identify differences in food commodity consumption and define trends among selected food commodities. Are there differences in consumption in individual countries? How consumers changed their habits in observed countries during the reference time period? Individual data (time series of consumption of selected food commodities) are sourced from Czech (CZ), Hungarian (HU), Polish (PL) and Slovakian (SK) statistical offices. Analysed time period differs in selected markets, as statistical offices provides different amount of data. Available data ranges from 1998 to 2014. Descriptive statistics and time series analysis are used for the trend evaluation. Article deals with potatoes, meat (including pork, poultry and beef), milk and dairy products. Statistical analyses is proceed in Statistica software. Results present different levels of per capita consumption of selected food com

  • Název v anglickém jazyce

    TRENDS IN CONSUMPTION OF SELECTED FOOD COMMODITIES IN VISEGRAD COUNTRIES

  • Popis výsledku anglicky

    This article focuses on trends in the consumption of basic food commodities in Visegrad countries (V4). The main aim is to identify differences in food commodity consumption and define trends among selected food commodities. Are there differences in consumption in individual countries? How consumers changed their habits in observed countries during the reference time period? Individual data (time series of consumption of selected food commodities) are sourced from Czech (CZ), Hungarian (HU), Polish (PL) and Slovakian (SK) statistical offices. Analysed time period differs in selected markets, as statistical offices provides different amount of data. Available data ranges from 1998 to 2014. Descriptive statistics and time series analysis are used for the trend evaluation. Article deals with potatoes, meat (including pork, poultry and beef), milk

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hradec Economic Days

  • ISBN

    978-80-7435-664-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    423-430

  • Název nakladatele

    University of Hradec Králové

  • Místo vydání

    Hradec Králové

  • Místo konání akce

    Hradec Králové

  • Datum konání akce

    31. 1. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000411661000050