Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Struktura cukerního průmyslu latinsko-amerických zemí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F18%3A77304" target="_blank" >RIV/60460709:41110/18:77304 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/18:77304

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Struktura cukerního průmyslu latinsko-amerických zemí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek se zabývá zpracovatelskými kapacitami v Latinské Americe. Článek hodnotí současný stav zpracovatelských (výrobních) kapacit průmyslu spjatého se zpracováním cukrodárných plodin s ohledem na zaměření produkce, zpracovávanou komoditu a geografickou lokaci. K analýze současných cukrovarnických kapacit jsou využity kontingenční tabulky. Latinsko americké zpracovatelské kapacity je možno rozdělit do osmi skupin dle jejich zaměření na produkci cukru z cukrodárných plodin či ze surového cukru a dále produkci elektrické energie a ethanolu. Největší zastoupení (41 procent) mají zpracovatelské kapacity zaměřené na produkci třtinového cukru,ethanolu a elektrické energie. Marginální jsou zde naopak kapacity zaměřené na zpracování cukrové řepy. Velmi podstatným rysem analyzované oblasti je vysoká míra koncentrace zpracovatelských a produkčních kapacit.

  • Název v anglickém jazyce

    Structure of Latin American Sugar Industry

  • Popis výsledku anglicky

    he paper analyzes the available sugar producing and sugar crops processing capacities in Latin America. Its objective is to evaluate their current state in relation to the specialization, processed commodity and geographic location. The analysis of current sugar producing capacities uses contingency tables. Latin American processing capacities can be divided into eight groups according to their specialization in sugar beet and sugar cane production, raw sugar, electricity production and ethanol production. Majority (41%) of the processing capacities specialize in sugar cane production, ethanol production and electricity production. On the other hand, the capacities that focus on sugar beet processing arc only marginal. The analyzed region has one significant feature high concentration of processing and production capacities.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50204 - Business and management

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

    1805-9708

  • Svazek periodika

    134

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7-8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    266-271

  • Kód UT WoS článku

    000441011500011

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85052321491