Struktura cukerního průmyslu latinsko-amerických zemí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F18%3A77304" target="_blank" >RIV/60460709:41110/18:77304 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41210/18:77304
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Struktura cukerního průmyslu latinsko-amerických zemí
Popis výsledku v původním jazyce
Článek se zabývá zpracovatelskými kapacitami v Latinské Americe. Článek hodnotí současný stav zpracovatelských (výrobních) kapacit průmyslu spjatého se zpracováním cukrodárných plodin s ohledem na zaměření produkce, zpracovávanou komoditu a geografickou lokaci. K analýze současných cukrovarnických kapacit jsou využity kontingenční tabulky. Latinsko americké zpracovatelské kapacity je možno rozdělit do osmi skupin dle jejich zaměření na produkci cukru z cukrodárných plodin či ze surového cukru a dále produkci elektrické energie a ethanolu. Největší zastoupení (41 procent) mají zpracovatelské kapacity zaměřené na produkci třtinového cukru,ethanolu a elektrické energie. Marginální jsou zde naopak kapacity zaměřené na zpracování cukrové řepy. Velmi podstatným rysem analyzované oblasti je vysoká míra koncentrace zpracovatelských a produkčních kapacit.
Název v anglickém jazyce
Structure of Latin American Sugar Industry
Popis výsledku anglicky
he paper analyzes the available sugar producing and sugar crops processing capacities in Latin America. Its objective is to evaluate their current state in relation to the specialization, processed commodity and geographic location. The analysis of current sugar producing capacities uses contingency tables. Latin American processing capacities can be divided into eight groups according to their specialization in sugar beet and sugar cane production, raw sugar, electricity production and ethanol production. Majority (41%) of the processing capacities specialize in sugar cane production, ethanol production and electricity production. On the other hand, the capacities that focus on sugar beet processing arc only marginal. The analyzed region has one significant feature high concentration of processing and production capacities.
Klasifikace
Druh
J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS
CEP obor
—
OECD FORD obor
50204 - Business and management
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
1805-9708
Svazek periodika
134
Číslo periodika v rámci svazku
7-8
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
266-271
Kód UT WoS článku
000441011500011
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85052321491