Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Specifika a vývoj polského trhu s cukrem

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F19%3A79211" target="_blank" >RIV/60460709:41110/19:79211 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/19:79211

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2019/PDF/154-160.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2019/PDF/154-160.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Specifika a vývoj polského trhu s cukrem

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Polsko a jeho cukerní trh představuje velmi specifický fenomén mezi zeměmi produkujícími řepný cukr. Vlastní produkce cukru je ve vztahu k evropským poměrům relativně vysoká s nezaned batel ným exportním potenciálem. Cílem zpracovaného příspěvku je identifikovat základní trendy a významná specifika cukrovarnictví v Polsku v průběhu let 2000-2016. Polský trh prošel v posledních letech velmi výraznou restrukturalizací, která na jedné straně vyústila ve značnou redukci počtu cukrovarů i počtu producentů cukrové řepy. Na druhou stranu došlo k výrazné kon centraci produkčních kapacit. Navzdory poklesu počtu cukrovarů, ze 76 na 18 během sledovaného období, vlastní produkce cukrové řepy se téměř nezměnila a po celé sledované období se udržela na úrovni 12 mil. t. Co se týká produkce bílého cukru, ta se dokonce během sledovaného období výrazně navýšila, a to z 1,54 mil. t v roce 2001 na 2,1 mil. t v roce 2016. Jen během let 2001-2016 se počet dní cukrovarnické kampaně navýšil z průměrných 51 dnů na cca 112 d

  • Název v anglickém jazyce

    Polish Sugar Market Specifics and Development

  • Popis výsledku anglicky

    oland and its sugar market represent a very specific phenomenon among the countries producing beet sugar. Sugar production as such is relatively high in relation to other European countries and Poland also has significant export capacities. The objective of this paper is to identify the basic trends and specific characteristics of Polish sugar industry between 2000 and 2016. Polish sugar market underwent a serious restructuring process, which resulted in a significant reduction in the number of refineries as well as sugar beet growers on one hand. On the other hand, a significant concentration of the production capacities occurred. Even though the number of refineries dropped from 76 to 18 in the given period, sugar beet production as such did not change significantly and remained around 12 million tons for the whole period. What is more, white sugar production increased considerably from 1,54 million tons in 2001 to 2,1 million tons in 2016. Between 2001 and 2016, the duration of the campaign increa

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

    1805-9708

  • Svazek periodika

    135

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    154-160

  • Kód UT WoS článku

    000465204800008

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85067459412