Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

EUROPEAN TRENDS IN ECONOMICS OF FOOD MANUFACTURING INDUSTRY

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F20%3A84181" target="_blank" >RIV/60460709:41110/20:84181 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://ap.pef.czu.cz/en/r-12193-conference-proceedings" target="_blank" >https://ap.pef.czu.cz/en/r-12193-conference-proceedings</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    EUROPEAN TRENDS IN ECONOMICS OF FOOD MANUFACTURING INDUSTRY

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Food industry in European union is an important sector concerning share of turnover, number of employees, gross value added on the whole manufacturing sector. Importance of this food provider in each EU country is different. This article aims to point out the main trends, key aspect, problems and challenges of the EU food industry also from the perspective of its position in national and EU economy. For this purpose, we used Eurostat data between years 2007/2017 (or 2018 if was published). We compare the main indicators such as a number of employees, companies, turnover, wages and salaries and gross value added. There are significant differences in the analysed indicators between individual countries. All countries entering after 2004 are lagging behind EU 28 average of the sector.

  • Název v anglickém jazyce

    EUROPEAN TRENDS IN ECONOMICS OF FOOD MANUFACTURING INDUSTRY

  • Popis výsledku anglicky

    Food industry in European union is an important sector concerning share of turnover, number of employees, gross value added on the whole manufacturing sector. Importance of this food provider in each EU country is different. This article aims to point out the main trends, key aspect, problems and challenges of the EU food industry also from the perspective of its position in national and EU economy. For this purpose, we used Eurostat data between years 2007/2017 (or 2018 if was published). We compare the main indicators such as a number of employees, companies, turnover, wages and salaries and gross value added. There are significant differences in the analysed indicators between individual countries. All countries entering after 2004 are lagging behind EU 28 average of the sector.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1920398" target="_blank" >QK1920398: Dualita v českém zemědělství: výhoda nebo nevýhoda pro zemědělství nové generace?</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    TRENDS AND CHALLENGES OF AGRARIAN SECTOR

  • ISBN

    978-80-213-3041-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    256-264

  • Název nakladatele

    Czech University of Life Sciences Prague

  • Místo vydání

    Czech University of Life Sciences Prague

  • Místo konání akce

    CULS, Prague

  • Datum konání akce

    16. 9. 2020

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku