EUROPEAN TRENDS IN ECONOMICS OF FOOD MANUFACTURING INDUSTRY
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F20%3A84181" target="_blank" >RIV/60460709:41110/20:84181 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://ap.pef.czu.cz/en/r-12193-conference-proceedings" target="_blank" >https://ap.pef.czu.cz/en/r-12193-conference-proceedings</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
EUROPEAN TRENDS IN ECONOMICS OF FOOD MANUFACTURING INDUSTRY
Popis výsledku v původním jazyce
Food industry in European union is an important sector concerning share of turnover, number of employees, gross value added on the whole manufacturing sector. Importance of this food provider in each EU country is different. This article aims to point out the main trends, key aspect, problems and challenges of the EU food industry also from the perspective of its position in national and EU economy. For this purpose, we used Eurostat data between years 2007/2017 (or 2018 if was published). We compare the main indicators such as a number of employees, companies, turnover, wages and salaries and gross value added. There are significant differences in the analysed indicators between individual countries. All countries entering after 2004 are lagging behind EU 28 average of the sector.
Název v anglickém jazyce
EUROPEAN TRENDS IN ECONOMICS OF FOOD MANUFACTURING INDUSTRY
Popis výsledku anglicky
Food industry in European union is an important sector concerning share of turnover, number of employees, gross value added on the whole manufacturing sector. Importance of this food provider in each EU country is different. This article aims to point out the main trends, key aspect, problems and challenges of the EU food industry also from the perspective of its position in national and EU economy. For this purpose, we used Eurostat data between years 2007/2017 (or 2018 if was published). We compare the main indicators such as a number of employees, companies, turnover, wages and salaries and gross value added. There are significant differences in the analysed indicators between individual countries. All countries entering after 2004 are lagging behind EU 28 average of the sector.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40101 - Agriculture
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1920398" target="_blank" >QK1920398: Dualita v českém zemědělství: výhoda nebo nevýhoda pro zemědělství nové generace?</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
TRENDS AND CHALLENGES OF AGRARIAN SECTOR
ISBN
978-80-213-3041-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
256-264
Název nakladatele
Czech University of Life Sciences Prague
Místo vydání
Czech University of Life Sciences Prague
Místo konání akce
CULS, Prague
Datum konání akce
16. 9. 2020
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—