Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of Situation in the Slovak and Czech Market of Milk and Dairy Products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F21%3A88713" target="_blank" >RIV/60460709:41110/21:88713 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://online.agris.cz/archive/2021/04/07" target="_blank" >https://online.agris.cz/archive/2021/04/07</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.7160/aol.2021.130407" target="_blank" >10.7160/aol.2021.130407</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of Situation in the Slovak and Czech Market of Milk and Dairy Products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper is focused on dairy sector with the emphasis on the development of consumption of milk and dairy products, including cheese, curd and other dairy products, in the last 15 years in the Slovak Republic and in the Czech Republic. The aim of the paper is to identify the level of milk and dairy products consumption, as well as to identify the main determinants affecting the consumption. Paper is also aimed at milk production with emphasis on the main problems that may affect future development on the dairy market. The primary data are obtained by consumer survey and survey aimed focused on producers of milk and dairy products. Based on the results we have identified that the milk and dairy products consumption by Slovak consumers is lower compared to the Czech Republic and the quality and price are considered as the main determinants influencing the consumption. We also found out that milk and dairy products producers are adapting their production to demand, but it is important to point out the

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of Situation in the Slovak and Czech Market of Milk and Dairy Products

  • Popis výsledku anglicky

    The paper is focused on dairy sector with the emphasis on the development of consumption of milk and dairy products, including cheese, curd and other dairy products, in the last 15 years in the Slovak Republic and in the Czech Republic. The aim of the paper is to identify the level of milk and dairy products consumption, as well as to identify the main determinants affecting the consumption. Paper is also aimed at milk production with emphasis on the main problems that may affect future development on the dairy market. The primary data are obtained by consumer survey and survey aimed focused on producers of milk and dairy products. Based on the results we have identified that the milk and dairy products consumption by Slovak consumers is lower compared to the Czech Republic and the quality and price are considered as the main determinants influencing the consumption. We also found out that milk and dairy products producers are adapting their production to demand, but it is important to point out the

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50204 - Business and management

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    AGRIS on-line Papers in Economics and Informatics

  • ISSN

    1804-1930

  • e-ISSN

    1213-1369

  • Svazek periodika

    XIII

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    71-84

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85123080756