Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Situace v oboru zpracování mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F05%3A00084053" target="_blank" >RIV/62156489:43110/05:00084053 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Situace v oboru zpracování mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek si kladl za cíl zmapovat vývoj a současný stav mlékárenského průmyslu v ČR, jako tradiční a důležité části zpracovatelského průmyslu. Nejprve byl analyzován vývoj struktury tohoto odvětví od roku 1989 a popsán současný stav. Dále je charakterizována pozice daného odvětví v rámci potravinářského průmyslu, vývoj cen vstupní suroviny, ale i cen mlékárenských výrobků na úrovni průmyslových výrobců i na úrovni spotřebitelů. Vývoj spotřeby mléka i mléčných výrobků je porovnán s vybranými členskými státy EU. Na závěr jsou vyjmenovány některé faktory konkurenceschopnosti odvětví a identifikovány nezbytná opatření nutná k dalšímu perspektivnímu formování mlékárenského průmyslu.

  • Název v anglickém jazyce

    Circumstances in milk-processing industry

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this paper was to map out the development and current state of dairy industry in the Czech Republic. Dairy industry is traditional and important part of food-processing industry. At first the development of this sector's structure was analyzedsince 1989, afterwards current state as well as position of this sector in the food-processing industry, development of input prices, prices of milk products at the processors' also at the consumers' level were described and characterized. The development of milk and milk products consumption was compared to selected countries of EU and finally some factors of sector competitiveness were appointed together with identifying necessary measures needed for further perspective forming of dairy industry.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Firma a konkurenční prostředí 2005, sekce 2 - Úloha podniku v udržitelném rozvoji regionů

  • ISBN

    80-7302-095-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    56-64

  • Název nakladatele

    KONVOJ, spol. s r. o.

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    3. 3. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku