Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

DIFFERENCES IN PRODUCTIVITY IN MILK INDUSTRY IN THE EU

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F22%3A92260" target="_blank" >RIV/60460709:41110/22:92260 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://ap.pef.czu.cz/en/r-12193-conference-proceedings" target="_blank" >https://ap.pef.czu.cz/en/r-12193-conference-proceedings</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    DIFFERENCES IN PRODUCTIVITY IN MILK INDUSTRY IN THE EU

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Dairy production plays an important role in EU economy and its transition has a role in achieving the Farm to Fork Strategys goals. Green Deal is aimed to more sustainable food systems, contributing to better climate change keeping the high standard of livestock sector. Productivity in this sector can be expected to be one of the key benchmarks. The aim of this paper is to find the factors that influence productivity in the dairy industry. In particular, labour productivity and productivity per cow are evaluated with respect to differences between small and large EU countries, old and new EU countries or enterprises with a large and small market share of dairy production in the total food industry production or in relation to the abolition of milk quotas. Results show significant differences in productivity between old and new member states and with respect to milk quotas abolition. As factor not affecting the productivity can be stated the size of country or the share of milk production on

  • Název v anglickém jazyce

    DIFFERENCES IN PRODUCTIVITY IN MILK INDUSTRY IN THE EU

  • Popis výsledku anglicky

    Dairy production plays an important role in EU economy and its transition has a role in achieving the Farm to Fork Strategys goals. Green Deal is aimed to more sustainable food systems, contributing to better climate change keeping the high standard of livestock sector. Productivity in this sector can be expected to be one of the key benchmarks. The aim of this paper is to find the factors that influence productivity in the dairy industry. In particular, labour productivity and productivity per cow are evaluated with respect to differences between small and large EU countries, old and new EU countries or enterprises with a large and small market share of dairy production in the total food industry production or in relation to the abolition of milk quotas. Results show significant differences in productivity between old and new member states and with respect to milk quotas abolition. As factor not affecting the productivity can be stated the size of country or the share of milk production on

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    AGRARIAN PERSPECTIVES XXXI. GREEN DEAL – FUTURE PERSPECTIVES

  • ISBN

    978-80-213-3211-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    162-173

  • Název nakladatele

    Czech University of Life Sciences Prague Faculty of Economics and Management

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    14. 9. 2022

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku