Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Methodology of Estimation of Agro-Industrial Capacity and Food Consumption (As in the Case of the Region of North-Western Federal District of the Russian Federation)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F21%3A88731" target="_blank" >RIV/60460709:41110/21:88731 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://digilib.uhk.cz/handle/20.500.12603/514" target="_blank" >https://digilib.uhk.cz/handle/20.500.12603/514</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.36689/uhk/hed/2021-01-036" target="_blank" >10.36689/uhk/hed/2021-01-036</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Methodology of Estimation of Agro-Industrial Capacity and Food Consumption (As in the Case of the Region of North-Western Federal District of the Russian Federation)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The key factor for food self-provisioning is efficient utilization of agricultural capacity. The goal of the paper is development of integral assessment of food consumption level and agro-industrial capacity in a region. This methodology was tested in the regions of North-Western Federal District of the Russian Federation. Suggested methodology helps estimate producing production and consumption of food, and compare regions with similar social and economic environment. Assessment of food consumption involved such food products as meat, milk, eggs, bread, sugar, vegetable oil and medically recommended rates of consumption of basic food products. In accordance with the suggested methodology assessment of agro-industrial capacity comprised such indicators as cultivated land, stock of cattle and pigs, quantity of drilled fertilizers, growth rate of agricultural production and production volumes of livestock breeding per 1 person. Ranking score of the regions was made by comparing actual data with standar

  • Název v anglickém jazyce

    Methodology of Estimation of Agro-Industrial Capacity and Food Consumption (As in the Case of the Region of North-Western Federal District of the Russian Federation)

  • Popis výsledku anglicky

    The key factor for food self-provisioning is efficient utilization of agricultural capacity. The goal of the paper is development of integral assessment of food consumption level and agro-industrial capacity in a region. This methodology was tested in the regions of North-Western Federal District of the Russian Federation. Suggested methodology helps estimate producing production and consumption of food, and compare regions with similar social and economic environment. Assessment of food consumption involved such food products as meat, milk, eggs, bread, sugar, vegetable oil and medically recommended rates of consumption of basic food products. In accordance with the suggested methodology assessment of agro-industrial capacity comprised such indicators as cultivated land, stock of cattle and pigs, quantity of drilled fertilizers, growth rate of agricultural production and production volumes of livestock breeding per 1 person. Ranking score of the regions was made by comparing actual data with standar

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    19th International Scientific Conference on Hradec Economic Days

  • ISBN

    978-80-7435-822-7

  • ISSN

  • e-ISSN

    2464-6067

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    357-367

  • Název nakladatele

    Univ Hardec Kralove, Fac Informat & Management

  • Místo vydání

    Univ Hardec Kralove, Fac Informat & Management

  • Místo konání akce

    Hradec Králové

  • Datum konání akce

    25. 3. 2021

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000670596900036