Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of the agro-food sectors from a macro perspective

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F17%3AN0000022" target="_blank" >RIV/00027251:_____/17:N0000022 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://repo.aki.gov.hu/2085/1/2017_K_02_Cseh_szlovak_anyag_web_pass.pdf" target="_blank" >http://repo.aki.gov.hu/2085/1/2017_K_02_Cseh_szlovak_anyag_web_pass.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of the agro-food sectors from a macro perspective

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this chapter is to compare briefly the development of the Czech, Hungarian and Slovak agro-food sectors form a macro perspective, focusing on, inter alia, the contribution of agriculture and food processing to the national economy, as well as on the development of production structures, financing and agro-food trade. Our analysis was based on data available from the Central Statistical Offices of the three countries. Although the general time frame for the analysis was 2000-2014, references to earlier periods were made where necessary. This chapter provides the context to help to understand better the following chapters. It begins by presenting the changes over time in the agricultural production in the three countries, and then focuses on employment in agriculture and food processing industry. Finally, the values of agricultural production, the incomes derived from the sector and the status and development of rural areas are briefly assessed.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of the agro-food sectors from a macro perspective

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this chapter is to compare briefly the development of the Czech, Hungarian and Slovak agro-food sectors form a macro perspective, focusing on, inter alia, the contribution of agriculture and food processing to the national economy, as well as on the development of production structures, financing and agro-food trade. Our analysis was based on data available from the Central Statistical Offices of the three countries. Although the general time frame for the analysis was 2000-2014, references to earlier periods were made where necessary. This chapter provides the context to help to understand better the following chapters. It begins by presenting the changes over time in the agricultural production in the three countries, and then focuses on employment in agriculture and food processing industry. Finally, the values of agricultural production, the incomes derived from the sector and the status and development of rural areas are briefly assessed.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Structural changes in agriculture since EU accession in Slovakia, The Czech Repubic and Hungary

  • ISBN

    978-963-491-594-2

  • Počet stran výsledku

    25

  • Strana od-do

    9-33

  • Počet stran knihy

    194

  • Název nakladatele

    Research Institute of Agricultural Economics

  • Místo vydání

    Budapest

  • Kód UT WoS kapitoly