Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Current coronavirus crisis and past pandemics - What can happen in post-COVID-19 agriculture?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F22%3A91650" target="_blank" >RIV/60460709:41110/22:91650 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/22:91650 RIV/60460709:41320/22:91650 RIV/60460709:41330/22:N0000125 RIV/60460709:41340/22:91650

  • Výsledek na webu

    <a href="https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35071718/" target="_blank" >https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35071718/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.spc.2022.01.007" target="_blank" >10.1016/j.spc.2022.01.007</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Current coronavirus crisis and past pandemics - What can happen in post-COVID-19 agriculture?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Currently, there is an alarming increase in food insecurity during the COVID-19 pandemic in many countries throughout the world. This will be seen particularly in the countries of the Global South (developing countries). Many countries are trying to show efforts to keep agriculture, food industry and markets running, the supply chains and access to the markets and affordable food is still not secured. Disruptions caused by the COVID-19 pandemic are going to/or already have affected the poor and other marginalised groups, mainly those with less purchasing power. It is necessary to mitigate the pandemics impacts across the food system, enhance the resilience of food systems and avoid any potential food shortages. Therefore, this paper provides an overview of past pandemics and tries to synthesise the main lessons learned from these while also outlining visions of post-COVID-19 agriculture and the effects on food security.

  • Název v anglickém jazyce

    Current coronavirus crisis and past pandemics - What can happen in post-COVID-19 agriculture?

  • Popis výsledku anglicky

    Currently, there is an alarming increase in food insecurity during the COVID-19 pandemic in many countries throughout the world. This will be seen particularly in the countries of the Global South (developing countries). Many countries are trying to show efforts to keep agriculture, food industry and markets running, the supply chains and access to the markets and affordable food is still not secured. Disruptions caused by the COVID-19 pandemic are going to/or already have affected the poor and other marginalised groups, mainly those with less purchasing power. It is necessary to mitigate the pandemics impacts across the food system, enhance the resilience of food systems and avoid any potential food shortages. Therefore, this paper provides an overview of past pandemics and tries to synthesise the main lessons learned from these while also outlining visions of post-COVID-19 agriculture and the effects on food security.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10511 - Environmental sciences (social aspects to be 5.7)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Sustainable Production and Consumption

  • ISSN

    2352-5509

  • e-ISSN

    2352-5509

  • Svazek periodika

    30

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Mar

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    752-760

  • Kód UT WoS článku

    000789137500006

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85123028805