Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

True Cost Accounting of a healthy and sustainable diet in Italy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F22%3A94275" target="_blank" >RIV/60460709:41110/22:94275 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2022.974768/full" target="_blank" >https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2022.974768/full</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3389/fnut.2022.974768" target="_blank" >10.3389/fnut.2022.974768</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    True Cost Accounting of a healthy and sustainable diet in Italy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    It is widely upheld that global food systems are unsustainable. Sustainable diets are gaining prominence as key components to entangle global food system challenges, as well as to transition towards the pathway of the 2030 Agenda and the Sustainable Development Goals (SDGs). Hence, sustainable and healthy diets are at the core of much research with the aim to bring together nutritional adequacy, cultural acceptability, environmental sustainability, economic affordability, and shape future consumption patterns. This article contributes to advancing knowledge on sustainable diets by proposing a True Cost Accounting method to assess the cost and impact of the adoption of a more sustainable and healthier diet, using Italy as an illustration. The research analyses the complexity of a diet from an environmental, health, and socioeconomic point of view and defines a new assessment framework that can be replicated and adapted to other contexts. Results show that in Italy, the adoption of a sustainable and he

  • Název v anglickém jazyce

    True Cost Accounting of a healthy and sustainable diet in Italy

  • Popis výsledku anglicky

    It is widely upheld that global food systems are unsustainable. Sustainable diets are gaining prominence as key components to entangle global food system challenges, as well as to transition towards the pathway of the 2030 Agenda and the Sustainable Development Goals (SDGs). Hence, sustainable and healthy diets are at the core of much research with the aim to bring together nutritional adequacy, cultural acceptability, environmental sustainability, economic affordability, and shape future consumption patterns. This article contributes to advancing knowledge on sustainable diets by proposing a True Cost Accounting method to assess the cost and impact of the adoption of a more sustainable and healthier diet, using Italy as an illustration. The research analyses the complexity of a diet from an environmental, health, and socioeconomic point of view and defines a new assessment framework that can be replicated and adapted to other contexts. Results show that in Italy, the adoption of a sustainable and he

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50900 - Other social sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Frontiers in Nutrition

  • ISSN

    2296-861X

  • e-ISSN

    2296-861X

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    974768

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    0-0

  • Kód UT WoS článku

    000840638200001

  • EID výsledku v databázi Scopus