Yield and quality of potatoes cultivated in different regions of Czech Republic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F00%3A00000477" target="_blank" >RIV/60460709:41210/00:00000477 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Yield and quality of potatoes cultivated in different regions of Czech Republic
Popis výsledku v původním jazyce
In 1995 - 1997 years there was investigated effect of different ecological conditions of potato growing agricultural regions (more humid, cooler and lesser fertile) and beet growing agricultural regions (drier, warmer and fertile) on tuber yield, cookingquality value, resistance of tubers against mechanical damage, dry matter content, reducing sugar content, and nitrate content. In average of three years it was found favourable effect of potato growing region on tuber yield (+ 17.7 %) a nitrate content(- 21.2 %). In beet growing region there was determined tendency to better level of total cooking quality value (by 6.2 %), lower reducing sugar content( by 21.4 %), higher resistance to mechanical damage (by 20.7 % lesser damaged tubers on Electronic Pendulum MIDAS 88PP). Growing region practically did not affect dry matter content (only by 0.9 % in favour of beet growing region).
Název v anglickém jazyce
Yield and quality of potatoes cultivated in different regions of Czech Republic
Popis výsledku anglicky
In 1995 - 1997 years there was investigated effect of different ecological conditions of potato growing agricultural regions (more humid, cooler and lesser fertile) and beet growing agricultural regions (drier, warmer and fertile) on tuber yield, cookingquality value, resistance of tubers against mechanical damage, dry matter content, reducing sugar content, and nitrate content. In average of three years it was found favourable effect of potato growing region on tuber yield (+ 17.7 %) a nitrate content(- 21.2 %). In beet growing region there was determined tendency to better level of total cooking quality value (by 6.2 %), lower reducing sugar content( by 21.4 %), higher resistance to mechanical damage (by 20.7 % lesser damaged tubers on Electronic Pendulum MIDAS 88PP). Growing region practically did not affect dry matter content (only by 0.9 % in favour of beet growing region).
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Sborník referátů z III. mezinárodní konference AGROREGION 2000
ISBN
80-7040-424-8
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Počet stran knihy
—
Název nakladatele
Jihočeská univerzita
Místo vydání
České Budějovice
Kód UT WoS kapitoly
—