Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Yield and quality of potatoes cultivated in different regions of Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F00%3A00000477" target="_blank" >RIV/60460709:41210/00:00000477 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Yield and quality of potatoes cultivated in different regions of Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In 1995 - 1997 years there was investigated effect of different ecological conditions of potato growing agricultural regions (more humid, cooler and lesser fertile) and beet growing agricultural regions (drier, warmer and fertile) on tuber yield, cookingquality value, resistance of tubers against mechanical damage, dry matter content, reducing sugar content, and nitrate content. In average of three years it was found favourable effect of potato growing region on tuber yield (+ 17.7 %) a nitrate content(- 21.2 %). In beet growing region there was determined tendency to better level of total cooking quality value (by 6.2 %), lower reducing sugar content( by 21.4 %), higher resistance to mechanical damage (by 20.7 % lesser damaged tubers on Electronic Pendulum MIDAS 88PP). Growing region practically did not affect dry matter content (only by 0.9 % in favour of beet growing region).

  • Název v anglickém jazyce

    Yield and quality of potatoes cultivated in different regions of Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    In 1995 - 1997 years there was investigated effect of different ecological conditions of potato growing agricultural regions (more humid, cooler and lesser fertile) and beet growing agricultural regions (drier, warmer and fertile) on tuber yield, cookingquality value, resistance of tubers against mechanical damage, dry matter content, reducing sugar content, and nitrate content. In average of three years it was found favourable effect of potato growing region on tuber yield (+ 17.7 %) a nitrate content(- 21.2 %). In beet growing region there was determined tendency to better level of total cooking quality value (by 6.2 %), lower reducing sugar content( by 21.4 %), higher resistance to mechanical damage (by 20.7 % lesser damaged tubers on Electronic Pendulum MIDAS 88PP). Growing region practically did not affect dry matter content (only by 0.9 % in favour of beet growing region).

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Sborník referátů z III. mezinárodní konference AGROREGION 2000

  • ISBN

    80-7040-424-8

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Počet stran knihy

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Kód UT WoS kapitoly