Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výnos a kvalita brambor vypěstovaných v bramborářské a výrobní oblasti

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A_____%2F00%3A00000483" target="_blank" >RIV/60460709:_____/00:00000483 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/00:00000483

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Výnos a kvalita brambor vypěstovaných v bramborářské a výrobní oblasti

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl sledován vliv rozdílných ekologických podmínek bramborářské a řepařské zemědělské výrobní oblasti na výnos hlíz, stolní hodnotu, odolnost hlíz mechanickému poškození, obsah sušiny, redukujících cukrů a dusičnanů. V průměru tří let byl zaznamenán příznivý vliv bramborářské oblasti na výnos hlíz a obsah dusičnanů. U řepařské oblasti byla zaznamenána tendence k lepší úrovni celkové stolní hodnoty, nižší obsah RC, vyšší odolnost k mechanickému poškození. Výrobní oblast prakticky neovlivnila obsah sušiny.

  • Název v anglickém jazyce

    Yield and quality of potatoes cultivated in potato and sugar beet growing production regions

  • Popis výsledku anglicky

    There was investigated effect of different ecological conditions of potato growing agricultural regions and beet growing agricultural regions on tuber yield, cooking quality value, resistance of tubers against mechanical damage, dry matter content, reducing sugar content, and nitrate content. In average of three years (1995-1997) it was found favourable effect of potato growing region on tuber yield and nitrate content. In beet growing region there was determined tendency to better level of total cooking quality value, lower reducing sugar content, higher resistance to mechanical damage. Growing region practically did not affect dry matter content.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/IE0950975119" target="_blank" >IE0950975119: Vliv ekologických podmínek bramborářské a řepařské oblasti ČR na kvalitu hlíz brambor</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Bramborářství

  • ISSN

    1211-2429

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus