Jakost konzumních brambor v rozdílných stanovištních podmínkách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005210" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005210 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jakost konzumních brambor v rozdílných stanovištních podmínkách
Popis výsledku v původním jazyce
V letech 1995-97 byl sledován vliv rozdílných stanovištních podmínek vyšších a nižších poloh ČR na obsah sušiny, stolní hodnotu a odolnost k mechanickému poškození. V nižších polohách byla zjištěna vyšší stolní hodnota (o 6,2%) a vyšší odolnost hlíz k mechanickému poškození (o 20,7%). Oblast neovlivnila obsah sušiny.
Název v anglickém jazyce
Quality of potatoes produced in different environmental conditions
Popis výsledku anglicky
In 1995-97 there was investigated effect of different environmental conditions of lower and higher situated growing regions on potato tubers dry matter content, cooking quality and resistance against mechanical damage. In lower regions was determinated better level of cooking quality (by 6.2%), higher resistance to mechanical damage (by 20.7%). The growing region did not effect dry matter content. .
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Svazek periodika
51
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
48-49
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—