Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Change mucous membrane of stomach and duodenum at pig feeding of dry or moisturised mixtures.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F00%3A00001039" target="_blank" >RIV/60460709:41210/00:00001039 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Change mucous membrane of stomach and duodenum at pig feeding of dry or moisturised mixtures.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This contribution is engaged in the study of the effect of fattening pig technology on the status of digestive tract mucous membrane. Immediately after slaughter samples of tissues from stomach (fundus, body and pylorus) were taken and microscopically the status of epithelium was evaluated. Experiment on piglings - comparing the state of stomach mucous membranes of piglings by using dry and moisturised mixtures. 13 piglings postweaning were divided into 2 groups, form that 4 piglings were fed on dry mixture and 9 piglings were fed on the same mixture, but diluted by lukewarm water into a porridge consistence.The piglings were bred in common sty's and fed by the help of feeders on mixture and into troughs on moisturised porridge mixture. Feeding on porridge mixture was adjusted to ad libitum intake. Water was at disposal from autodrinkers. Piglings were fed for 30 days and were then slaughtered. The nutritive value of used mixtures was calculated according to the real requirements of pi

  • Název v anglickém jazyce

    Change mucous membrane of stomach and duodenum at pig feeding of dry or moisturised mixtures.

  • Popis výsledku anglicky

    This contribution is engaged in the study of the effect of fattening pig technology on the status of digestive tract mucous membrane. Immediately after slaughter samples of tissues from stomach (fundus, body and pylorus) were taken and microscopically the status of epithelium was evaluated. Experiment on piglings - comparing the state of stomach mucous membranes of piglings by using dry and moisturised mixtures. 13 piglings postweaning were divided into 2 groups, form that 4 piglings were fed on dry mixture and 9 piglings were fed on the same mixture, but diluted by lukewarm water into a porridge consistence.The piglings were bred in common sty's and fed by the help of feeders on mixture and into troughs on moisturised porridge mixture. Feeding on porridge mixture was adjusted to ad libitum intake. Water was at disposal from autodrinkers. Piglings were fed for 30 days and were then slaughtered. The nutritive value of used mixtures was calculated according to the real requirements of pi

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Zywienie zwierzat jako czynnik modyfikujacy przemiany w tancuchu troficznym: pasza - zwierze - czlowiek

  • ISBN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    106

  • Strana od-do

  • Počet stran knihy

  • Název nakladatele

    SGGW - Varšava

  • Místo vydání

    Varšava

  • Kód UT WoS kapitoly