Vyber parametru pro hodnocení tepelného stresu u vysokoprodukcních dojnic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002533" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002533 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027014:_____/01:00000219
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vyber parametru pro hodnocení tepelného stresu u vysokoprodukcních dojnic
Popis výsledku v původním jazyce
Tepelny stres vede k narusení homeostázy. Nejvíce byly postizeny dojnice s nejvyssí mlécnou uzitkovostí a evaporacní ochlazování melo u nich nejvyssí efekt. Pro sledování intenzity tepelného stresu jsou doporuceny: rektální teplota, hladina celkové bílkoviny a mocoviny.
Název v anglickém jazyce
Parameter selection for evaluation heat stress in high-yielding dairy cows/
Popis výsledku anglicky
Heat stress lead to homeostatis affection. The most affected were high-mielding dairy cows and evaporative cooling had the best effect in them. Rectal temperature total protein level and urea concentration are recommended for monitoring of heat stress intensity.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EG - Zoologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA523%2F99%2F1489" target="_blank" >GA523/99/1489: Vliv chovného prostředí na welfare dojnic hodnocený termografickými metodami</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Aktualní otázky bioklimatologie zvířat 2001
ISBN
80-7305-418-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
48-51
Název nakladatele
VFU Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
11. 12. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—