Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The influence of feeding technique on performance and economy in fattening pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005486" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005486 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of feeding technique on performance and economy in fattening pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    70 hybrid pigs of the (LWs x BL) genotype were divided into three groups and the impacts of feeding technique and quality of feed mixture on fattening capacity, slaughter value, and their production economy were compared. The first group of pigs was ad-libitum fed with the mixture richest in nutrients. The second and the third groups were subject to semi ad-libitum feeding at a higher/lower nutrient level. The maximal genotype production efficiency manifested itself in the ad-libitum fed group when thatgroup (1) clearly reached the highest growth intensity in comparison with other groups (827 vs. 768 (P?0,05) or 730g/day (P?0,01)) with demonstratively higher (P?0,01 daily feed intake (2.47 vs. 2.29 kg). The impact of feeding technique and quality of feed mixture on the meatiness of individual groups was not proven. In terms of economic analyses, the semi ad-libitum feeding technique based on leaner feed mixtures seems to be the most convenient technique.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of feeding technique on performance and economy in fattening pigs

  • Popis výsledku anglicky

    70 hybrid pigs of the (LWs x BL) genotype were divided into three groups and the impacts of feeding technique and quality of feed mixture on fattening capacity, slaughter value, and their production economy were compared. The first group of pigs was ad-libitum fed with the mixture richest in nutrients. The second and the third groups were subject to semi ad-libitum feeding at a higher/lower nutrient level. The maximal genotype production efficiency manifested itself in the ad-libitum fed group when thatgroup (1) clearly reached the highest growth intensity in comparison with other groups (827 vs. 768 (P?0,05) or 730g/day (P?0,01)) with demonstratively higher (P?0,01 daily feed intake (2.47 vs. 2.29 kg). The impact of feeding technique and quality of feed mixture on the meatiness of individual groups was not proven. In terms of economic analyses, the semi ad-libitum feeding technique based on leaner feed mixtures seems to be the most convenient technique.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Book of the Abstracts of the 54 th Annual Meeting of the EAAP

  • ISBN

    1382-6077

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    238

  • Název nakladatele

    Wageningen Academic Publishers

  • Místo vydání

    Wageningen

  • Místo konání akce

    Rome, Italy

  • Datum konání akce

    31. 8. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku