Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv ovipozice na kvalitu vajec

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005708" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005708 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv ovipozice na kvalitu vajec

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V pokusu byl sledován vliv doby snesení vajec na ukazatele kvality. Pokus byl realizován mezi 20. až 64. týdnem věku slepic nosného typu, hybrida ISA brown. Vejce byla sbírána denně ve třech časových intervalech, v 6.00, 10.00 a ve 14.00 h. Každé 4 týdnybylo odebíráno 30 vajec v každém termínu sběru ke stanovení technologické hodnoty a obsahu cholesterolu. Doba snesení signifikantně ovlivnila hmotnost vajec, podíl skořápky, index tvaru vejce, index bílku, Haughovy jednotky a podíl žloutku. Signifikantně nejtěžší vejce byla snesena v ranních hodinách (6.00h) ve srovnání s vejci snesenými v 10.00 a 14.00 h. Podíl vaječné skořápky byl průkazně vyšší u vajec snesených v 6.00 (10,36%) a v 10.00 h (10,32%) proti vejcím sneseným ve 14.00 h (10,08).

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of oviposition on egg quality

  • Popis výsledku anglicky

    The experiment was oriented on the effect of oviposition and egg quality. The experiment crry out from 20 to 64 weeks of age in latiny hens ISA brown. Eggs were collected at 6, 10 and 14 o clock, every 4 weeks 30 eggs in each time. Time of oviposition significantly influenced egg weight, share of eggshell, index of egg shape, index of white, Haugh unites and share of yolk. Significantly highest egg weight was found out in eggs which were laid at 6 vs. 10 or 14 hr. Share of eggshell was significantly higher in eggs laid at 6 (10.36%) and 10 (10.32%) in comparison with eggs laid at 14 (10.08).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - souhrnů sdělení XXX. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    80-7157-648-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    23

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    MZLU Brno

  • Datum konání akce

    20. 2. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku