Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mohou cytokininy měnit kvalitu a minerální složení pšenice ?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A6262" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:6262 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mohou cytokininy měnit kvalitu a minerální složení pšenice ?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Současný výzkum cytokininů se orientuje na pekařskou jakost a minerální složení zrna jako kriteria dietetická a zpracovatelská. Na ČZU byly srovnány BAP (benzylaminopurin): MemTR, 2A 6 (3OH)BAP, 2Cl 6 (3OH) BAP, MeOTRri, MeOTR, BAP-ri. Na parcelkách (4x10m2), byl v metání (49-50DC) aplikován cytokinin (1.10-6 mol.1-1 ). Metodou plamenové AAS přístrojem SpectrAA 400, Ca, K, Mg, Cu a Zn. P byl stanoven spektrofotometricky a nitráty iontově selektivní elektrodou ISE.

  • Název v anglickém jazyce

    Can cytokinins change the quality and mineral content of wheat?

  • Popis výsledku anglicky

    Contemporary research of cytokinins is oriented to backerś quality and mineral content of food grains. BAP (benzylamino purine), MemTR, 2A 6 (3OH)BAP, 2Cl 6 (3OH) BAP, MeOTRri, MeOTR, BAP-ri. Were tested at CAU Prague.On plots (4x10m2), at heading(49-50DC) ed cytokinins (1.10-6 mol.1-1 ). Afres the harwest mineral content was evaluated. byAAS Spectr AA 400, Ca, K, Mg, Cu a Zn. P

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    35.sympozium o nových směrech hodnocení potravin

  • ISBN

    213-1369

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    42-42

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav potravinářský

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    24. 5. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku