Vliv oxidovaného rybího tuku na reprodukční vlastnosti krys
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A7904" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:7904 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of oxidised dietary cod liver oil on the reproduktive functions of wistar rat
Popis výsledku v původním jazyce
Weanling wistar rats, males and females, were fed for 185 days with diets containing 15% of dietary fat in the form a mixture of land and partially oxidised cod liver oil. The lowest concentration of serum lipids was found in the rats fed diet containinghalf of its fat as fish oil. Increased intakes of cod liver oil resultedin lower body weigth gains, weits of livers, kidneys and weigths of the reproductive organs. High intakes of cod liver oil led to a drastically impaired fertility of females a higher postnatal mortality and an increased incidence of morphologically abnormal spermatozoa in males.
Název v anglickém jazyce
Effect of oxidised dietary cod liver oil on the reproduktive functions of wistar rat
Popis výsledku anglicky
Weanling wistar rats, males and females, were fed for 185 days with diets containing 15% of dietary fat in the form a mixture of land and partially oxidised cod liver oil. The lowest concentration of serum lipids was found in the rats fed diet containinghalf of its fat as fish oil. Increased intakes of cod liver oil resultedin lower body weigth gains, weits of livers, kidneys and weigths of the reproductive organs. High intakes of cod liver oil led to a drastically impaired fertility of females a higher postnatal mortality and an increased incidence of morphologically abnormal spermatozoa in males.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
ED - Fyziologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
22
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
13
Strana od-do
108-120
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—