Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv přídavku organicky vázaného chromu a jodu na tučnost kuřecích brojlerů.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A9812" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:9812 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41110/04:9812

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of addition of organic chromium and iodine compounds on fatness of broiler chicken

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Poultry meat, although being universally considered as dietetic food, is truly characterized by an excessive fatness. The aim of the experiment was to check whether feeding the broiler chicken with the mixture, containing addition of yeast preparation, enriched with chromium and iodine in a form of rockweed in the quantities higher than the requirements had an influence on the degree of carcass fatness in broiler chicken and also, on the body weight gains and feed conversion. The experiment was conducted with 3 groups of broiler chicken which received, during the period of feeding with grower-type mixture, 400 ppb of Cr(+3) (group II) and 5 mg of I per one kg of feed (group III). The addition of Cr(+3) in the form of yeast preparation and of iodine asrockweed affected positively the effectiveness of fattening of broiler chicken. The statistically significant higher daily body weight gain and lower feed consumption per one kg of body weight was found in the chicken from the experimenta

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of addition of organic chromium and iodine compounds on fatness of broiler chicken

  • Popis výsledku anglicky

    Poultry meat, although being universally considered as dietetic food, is truly characterized by an excessive fatness. The aim of the experiment was to check whether feeding the broiler chicken with the mixture, containing addition of yeast preparation, enriched with chromium and iodine in a form of rockweed in the quantities higher than the requirements had an influence on the degree of carcass fatness in broiler chicken and also, on the body weight gains and feed conversion. The experiment was conducted with 3 groups of broiler chicken which received, during the period of feeding with grower-type mixture, 400 ppb of Cr(+3) (group II) and 5 mg of I per one kg of feed (group III). The addition of Cr(+3) in the form of yeast preparation and of iodine asrockweed affected positively the effectiveness of fattening of broiler chicken. The statistically significant higher daily body weight gain and lower feed consumption per one kg of body weight was found in the chicken from the experimenta

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Annals of Warsaw Agricultural University

  • ISSN

    83-7244-542-7

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2004

  • Číslo periodika v rámci svazku

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    92-96

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus