Efekt přídavku organického chromu a sloučenin jódu na růst brojlerových kuřat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A8122" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:8122 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect addition of organic chromium and iodine compounds on fattening of broiler chicken
Popis výsledku v původním jazyce
Poultry meat, although being universally considered as dietetic food, is truly charakterized by an excessive fattening. Many studies indicate that trivalent chromium (Cr+3) and iodine (J) modify lipid balance of animals via their effect on energy metabolism. The aim of the experiment was to check whether feeding the broiler chicken with the mixture, containing addition of yeast preparation, enriched with Cr+3 adn iodine in a form of rockweed in the quantities higher than the requirements had an influence on the degree of carcass fattening in broiler chicken and also, on the body weight gains and feed conversion. The experiment was conducted with 3 groups of broiler chicken (50 birds in each group) which received, during the period of feeding with grower ? type mixture, 400 ppb of Cr+3 (group II) and 5mg of J per one kg of feed (group III). The results of the studies were subjected to statistical analysis, using computer systém Statgraphics 6.0 Plus. The addition of Cr+3 in the form of
Název v anglickém jazyce
Effect addition of organic chromium and iodine compounds on fattening of broiler chicken
Popis výsledku anglicky
Poultry meat, although being universally considered as dietetic food, is truly charakterized by an excessive fattening. Many studies indicate that trivalent chromium (Cr+3) and iodine (J) modify lipid balance of animals via their effect on energy metabolism. The aim of the experiment was to check whether feeding the broiler chicken with the mixture, containing addition of yeast preparation, enriched with Cr+3 adn iodine in a form of rockweed in the quantities higher than the requirements had an influence on the degree of carcass fattening in broiler chicken and also, on the body weight gains and feed conversion. The experiment was conducted with 3 groups of broiler chicken (50 birds in each group) which received, during the period of feeding with grower ? type mixture, 400 ppb of Cr+3 (group II) and 5mg of J per one kg of feed (group III). The results of the studies were subjected to statistical analysis, using computer systém Statgraphics 6.0 Plus. The addition of Cr+3 in the form of
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Actual problems of breeding, health and production of poultry
ISBN
80-85645-48-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
109-112
Název nakladatele
JU České Budějovice
Místo vydání
JU České Budějovice
Místo konání akce
JU České Budějovice
Datum konání akce
10. 2. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—