Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Efekt přídavku organického chromu a sloučenin jódu na růst brojlerových kuřat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A8122" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:8122 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect addition of organic chromium and iodine compounds on fattening of broiler chicken

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Poultry meat, although being universally considered as dietetic food, is truly charakterized by an excessive fattening. Many studies indicate that trivalent chromium (Cr+3) and iodine (J) modify lipid balance of animals via their effect on energy metabolism. The aim of the experiment was to check whether feeding the broiler chicken with the mixture, containing addition of yeast preparation, enriched with Cr+3 adn iodine in a form of rockweed in the quantities higher than the requirements had an influence on the degree of carcass fattening in broiler chicken and also, on the body weight gains and feed conversion. The experiment was conducted with 3 groups of broiler chicken (50 birds in each group) which received, during the period of feeding with grower ? type mixture, 400 ppb of Cr+3 (group II) and 5mg of J per one kg of feed (group III). The results of the studies were subjected to statistical analysis, using computer systém Statgraphics 6.0 Plus. The addition of Cr+3 in the form of

  • Název v anglickém jazyce

    Effect addition of organic chromium and iodine compounds on fattening of broiler chicken

  • Popis výsledku anglicky

    Poultry meat, although being universally considered as dietetic food, is truly charakterized by an excessive fattening. Many studies indicate that trivalent chromium (Cr+3) and iodine (J) modify lipid balance of animals via their effect on energy metabolism. The aim of the experiment was to check whether feeding the broiler chicken with the mixture, containing addition of yeast preparation, enriched with Cr+3 adn iodine in a form of rockweed in the quantities higher than the requirements had an influence on the degree of carcass fattening in broiler chicken and also, on the body weight gains and feed conversion. The experiment was conducted with 3 groups of broiler chicken (50 birds in each group) which received, during the period of feeding with grower ? type mixture, 400 ppb of Cr+3 (group II) and 5mg of J per one kg of feed (group III). The results of the studies were subjected to statistical analysis, using computer systém Statgraphics 6.0 Plus. The addition of Cr+3 in the form of

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Actual problems of breeding, health and production of poultry

  • ISBN

    80-85645-48-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    109-112

  • Název nakladatele

    JU České Budějovice

  • Místo vydání

    JU České Budějovice

  • Místo konání akce

    JU České Budějovice

  • Datum konání akce

    10. 2. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku