Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita olejnin při intenzivní produkci.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A%23%23%2311538" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:###11538 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita olejnin při intenzivní produkci.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Olejnatost jako nejvýznamnější kvalitativní znak je geneticky podmíněnou vlastností a posloupnost faktorů ji ovlivňující je: odrůda (1 - 4%), ročník a pěstitelské oblasti (1 -3%), posklizňové ošetření (0,5 - 1%), Utužení půdy (0,5 - 1%) komplex agrotechnických vlivů. Vedle odrůdy na olejnatosti se výrazně projeví ročník s nejnižší v r.1999/00 a nejvyšší 2003/04. Chladné lokality- Petrovice, Měřín, Kelč, jasně prokazují, zejména v r.2003/04 významný nárůst olejnatosti ve srovnání s teplými lokalitami - Dub, Humburky, Hrotovice. Mezi těmito stojí lokality Vstiš, Chrášťany které svými klimatickými podmínkami též staví hodnoty olejnatosti mezi obě krajní hodnoty. Intenzifikační technologie se jeví jako jeden z úskalí pěstebních technologií. Intenzivní technologie vybudí řepku k maximálnímu výnosu, vedoucí ke snížení olejnatosti. V tomto nejvýznamnější roli má především přihnojování před, či na počátku kvetení, které v důsledku podpory biosyntézy bílkovin snižuje olejnatost. Hektarový výnos

  • Název v anglickém jazyce

    Oilseed Crop Quality in the Intensive Production

  • Popis výsledku anglicky

    The oil content as the most important sign is genetically conditional feature and successin factors her influences is : variety ( 1-4%), year and area of cultivation (1-3%), after harvest treatment )0,5-1%), compaction of the soil (0,5- 1%), complex of agrotechnical influence. Besides variety exhibits considerable on the oil content year with the lowest value in 1999/00 and the highest 2003/04. Cold localities- Petrovice, Měřín, Kelč, definite prove, namely in year 2003/04 significantly increase of theoil content in compare with the warm localities - Dub, Humburky, Hrotovice. Between these localities stand Vstiš, Chrášťany, which their climatic conditions also line up the value of oil content between the both extreme value. The intensive technology isas one of obstacle crop technologies. Intensive technology stimulate rapeseed to maximum yield leading for decreasing of oil content. In this case the most significant is first of all application rates of nitrogen in the spring with the ap

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3246" target="_blank" >QF3246: Pěstitelské technologie pro hlavní liniové a hybridní odrůdy řepky ozimé při různé intenzitě vstupů.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Agricultura-Scientia-Prosperitas: Řepka, mák, slunečnice a hořčice

  • ISBN

    80-213-1289-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    69-73

  • Název nakladatele

    ČZU v Praze, Katedra rostlinné výroby AF a Česká zemědělská společnost.

  • Místo vydání

    Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetic

  • Místo konání akce

    ČZU v Praze, 22.2.2005, Hrotovice, 23.2.2005

  • Datum konání akce

    22. 2. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku