Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita olejnin - I. Řepka ozimá

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A16531" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:16531 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita olejnin - I. Řepka ozimá

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Olejnatost jako nejvýznamnější kvalitativní znak je geneticky podmíněnou vlastností a posloupnost faktorů ji ovlivňující je: odrůda (1 ? 4%), ročník a pěstitelské oblasti (1 ?3%), posklizňové ošetření (0,5 ? 1%), Utužení půdy (0,5 ? 1%) komplex agrotechnických vlivů. Vedle odrůdy na olejnatosti se výrazně projeví ročník s nejnižší v r.1999/00 a nejvyšší 2003/04. Chladné lokality- jasně prokazují, významný nárůst olejnatosti ve srovnání s teplými lokalitami ? Dub, Humburky, Intenzifikační technologie sejeví jako jeden z úskalí pěstebních technologií. Intenzivní technologie vybudí řepku k maximálnímu výnosu, vedoucí ke snížení olejnatosti. V tomto nejvýznamnější roli má především přihnojování před, či na počátku kvetení, které v důsledku podpory biosyntézy bílkovin snižuje olejnatost. Reakce kvality na intenzitu pěstování je zřetelná v abnormálních letech, zatímco v bezproblémových pak se tyto rozdíly vyrovnávají, stejně tak jako výnosy. Intenzita pěstování jednoznačně neovlivňuje olejn

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of oilseed

  • Popis výsledku anglicky

    The oil content as the most important sign is genetically conditional feature and successin factors her influences is : variety ( 1-4%), year and area of cultivation (1-3%), after harvest treatment )0,5-1%), compaction of the soil (0,5- 1%), complex of agrotechnical influence. Besides variety exhibits considerable on the oil content year with the lowest value in 1999/00 and the highest 2003/04. Cold localities- Petrovice, Měřín, Kelč, definite prove, namely in year 2003/04 significantly increase of theoil content in compare with the warm localities ? Dub, Humburky, Hrotovice. The intensive technology is as one of obstacle crop technologies. Intensive technology stimulate rapeseed to maximum yield leading for decreasing of oil content. In this case themost significant is first of all application rates of nitrogen in the spring with the application of fertilizer at start of flowering, which in consequence of support biosynthesis proteins decreases of oil content. Reaction of quality on

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Agricultura - Sciencia- prosperitas - Prosperující olejniny

  • ISBN

    80-213-1581-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    73-78

  • Název nakladatele

    ČZU, Zemědělská společnost při ČZU - pobočka FYTO

  • Místo vydání

    Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Místo konání akce

    ČZU Praha, Větrný Jeníkov ( 14.12.2006)

  • Datum konání akce

    13. 12. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku