Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah energie v bulvách a chrástu cukrové řepy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A11245" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:11245 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obsah energie v bulvách a chrástu cukrové řepy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    U dvou odrůd cukrové řepy (?Takt? a ?Compass?), při různě intenzitě pěstování byl v letech 2002-2004 kalorimetricky stanovován obsah netto energie v chrástu (řapík a listová čepel) a v bulvě. Ze získaných výsledků je patrné, že obsah netto energie ve sklizené cukrové řepě byl statisticky průkazně ovlivněn rostlinným orgánem (bulva, listová čepel, řapík) a pěstitelským ročníkem. Odrůda a varianta pokusu (resp. intenzita pěstování) neovlivnily v průběhu sledovaných let 2002-2004 průkazně obsah netto energie cukrové řepy. Nejnižší obsah energie byl zjištěn u listových řapíků a nejvyšší u bulev.

  • Název v anglickém jazyce

    Energy content in sugar beet roots and beet tops

  • Popis výsledku anglicky

    Net energy content in sugar beet root and in beet tops (leaf stalk and leaf blade) has been determined using calorimeter in two sugar beet cultivars (?Takt? and ?Compass?) with different intensity of growing technology (during 2002-2004). Obtained results show, that the energy content has been influenced by plant organ and growing year. The lowest energy content has been found in the leaf stalks, where it ranged between 10.74 kJ.g-1 and 14.42 kJ.g 1. The highest energy content has been found during monitored years in roots and ranged between 14.71 kJ.g-1 and 18.20 kJ.g-1. Measured values of total heating value and their conversion to net energy prove statistically non-confirmative influence of experiment variant and cultivar on energy content in monitored sugar beet organs.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    121

  • Číslo periodika v rámci svazku

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    282-285

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus