Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv červeného mělnického vína na antioxidační aktivitu krevní plasmy potkana Wistar (Rattus norvegicus)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A15067" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:15067 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of red wine from Mělník wine-growing region on antioxidant activity of blood plasma of Rattus norvegicus (Wistar)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The French have low coronary heart disease mortality in spite of high fat consumption; this epidemiological anomaly is known as the ?French Paradox? and is commonly attributed to the consumption of red wine. Moderate consumption of red wine has been associated with lowering the risk of developing coronary heart disease. Many authors found a close relationship between total phenolic content and total antioxidant potential for wines, esp. red wines in vitro. Wine polyphenols could reinforce the endogenousantioxidant system and thereby diminish oxidative damage. It was found that anthocyanidins inhibited malignant cell survival. Studies in longterm models to understand the relationship between the bioavailability of polyphenols and their biological effects are still lacking. The aim of this study was to prove the hypothesis that the antioxidant activity of red wine from Czech Republic has a positive impact on the antioxidant activity of blood plasma in rats in vivo, after longterm red wi

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of red wine from Mělník wine-growing region on antioxidant activity of blood plasma of Rattus norvegicus (Wistar)

  • Popis výsledku anglicky

    The French have low coronary heart disease mortality in spite of high fat consumption; this epidemiological anomaly is known as the ?French Paradox? and is commonly attributed to the consumption of red wine. Moderate consumption of red wine has been associated with lowering the risk of developing coronary heart disease. Many authors found a close relationship between total phenolic content and total antioxidant potential for wines, esp. red wines in vitro. Wine polyphenols could reinforce the endogenousantioxidant system and thereby diminish oxidative damage. It was found that anthocyanidins inhibited malignant cell survival. Studies in longterm models to understand the relationship between the bioavailability of polyphenols and their biological effects are still lacking. The aim of this study was to prove the hypothesis that the antioxidant activity of red wine from Czech Republic has a positive impact on the antioxidant activity of blood plasma in rats in vivo, after longterm red wi

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    VITAMINS 2006 Health Ingredients Metabolism Analysis, The Abstract Book

  • ISBN

    80-7194-855-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    85-86

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Místo konání akce

    Pardubice

  • Datum konání akce

    10. 9. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku