Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The key role of grape variety for antioxidant capacity of red wines

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022124" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022124 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The key role of grape variety for antioxidant capacity of red wines

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Recent epidemiological studies have supported the idea that food rich in plant bioactive compounds and polyphenols in particular may exert beneficial effects toward human health. One of the foodstuffs widely distributed in the human diet is red wine, a strong antioxidant that contains many bioactive compounds, such as: polyphenols, minerals, and vitamins. The objective of this study was therefore to assess the antioxidant capacity, total phenolics, selected vitamin and mineral content in red wine samples and also to elucidate the existence of a possible relationship between grape variety and all constituents of wines as mentioned above.

  • Název v anglickém jazyce

    The key role of grape variety for antioxidant capacity of red wines

  • Popis výsledku anglicky

    Recent epidemiological studies have supported the idea that food rich in plant bioactive compounds and polyphenols in particular may exert beneficial effects toward human health. One of the foodstuffs widely distributed in the human diet is red wine, a strong antioxidant that contains many bioactive compounds, such as: polyphenols, minerals, and vitamins. The objective of this study was therefore to assess the antioxidant capacity, total phenolics, selected vitamin and mineral content in red wine samples and also to elucidate the existence of a possible relationship between grape variety and all constituents of wines as mentioned above.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F06%2F0268" target="_blank" >GA525/06/0268: Prooxidanty a antioxdianty v potravinách rostlinného původu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    The e-SPEN, The European e-Journal of Clinical Nutrition and Metabolism

  • ISSN

    1751-4991

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    Volume 4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Issue 1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus