The key role of grape variety for antioxidant capacity of red wines
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022124" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022124 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The key role of grape variety for antioxidant capacity of red wines
Popis výsledku v původním jazyce
Recent epidemiological studies have supported the idea that food rich in plant bioactive compounds and polyphenols in particular may exert beneficial effects toward human health. One of the foodstuffs widely distributed in the human diet is red wine, a strong antioxidant that contains many bioactive compounds, such as: polyphenols, minerals, and vitamins. The objective of this study was therefore to assess the antioxidant capacity, total phenolics, selected vitamin and mineral content in red wine samples and also to elucidate the existence of a possible relationship between grape variety and all constituents of wines as mentioned above.
Název v anglickém jazyce
The key role of grape variety for antioxidant capacity of red wines
Popis výsledku anglicky
Recent epidemiological studies have supported the idea that food rich in plant bioactive compounds and polyphenols in particular may exert beneficial effects toward human health. One of the foodstuffs widely distributed in the human diet is red wine, a strong antioxidant that contains many bioactive compounds, such as: polyphenols, minerals, and vitamins. The objective of this study was therefore to assess the antioxidant capacity, total phenolics, selected vitamin and mineral content in red wine samples and also to elucidate the existence of a possible relationship between grape variety and all constituents of wines as mentioned above.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA525%2F06%2F0268" target="_blank" >GA525/06/0268: Prooxidanty a antioxdianty v potravinách rostlinného původu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
The e-SPEN, The European e-Journal of Clinical Nutrition and Metabolism
ISSN
1751-4991
e-ISSN
—
Svazek periodika
Volume 4
Číslo periodika v rámci svazku
Issue 1
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—