Polyfenolové látky v českých vínech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A19116" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:19116 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Polyfenolové látky v českých vínech
Popis výsledku v původním jazyce
Polyfenolové látky a resveratrol jsou významnými bioaktivními látkami obsaženými v českých a moravských vínech. Tyto antioxidanty mají řadu pozitivních účinků na lidské zdraví.Je zhodnocena kvalita červených vín (Svatovavřinecké, Modrý Portugal) a bílých(Rulandské, Muškát moravský) z hlediska obsahu těchto látek a různých vlivů na jejich obsah (podmínek skladování).
Název v anglickém jazyce
Polyphenolic compounds in Czech wines
Popis výsledku anglicky
Polyphenolic compounds and resveratrol are significant bioactive compounds contained in Czech and Moravian wines. These antioxidants have many positive effects on human health. Quality of red wines (Saint Laurent, Blue Portugal) and white wines (Rulander, Moravian muscate) is evaluated regarding the content of these bioactive compounds and different effects on their content (storage conditions).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
62
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
2-4
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—