Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Polyfenolové látky v českých vínech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A19116" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:19116 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Polyfenolové látky v českých vínech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Polyfenolové látky a resveratrol jsou významnými bioaktivními látkami obsaženými v českých a moravských vínech. Tyto antioxidanty mají řadu pozitivních účinků na lidské zdraví.Je zhodnocena kvalita červených vín (Svatovavřinecké, Modrý Portugal) a bílých(Rulandské, Muškát moravský) z hlediska obsahu těchto látek a různých vlivů na jejich obsah (podmínek skladování).

  • Název v anglickém jazyce

    Polyphenolic compounds in Czech wines

  • Popis výsledku anglicky

    Polyphenolic compounds and resveratrol are significant bioactive compounds contained in Czech and Moravian wines. These antioxidants have many positive effects on human health. Quality of red wines (Saint Laurent, Blue Portugal) and white wines (Rulander, Moravian muscate) is evaluated regarding the content of these bioactive compounds and different effects on their content (storage conditions).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    62

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    2-4

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus