Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effects of polyphenols on cell viability of selected varieties of grapes berries and pomace

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F18%3A63518940" target="_blank" >RIV/70883521:28110/18:63518940 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28610/18:63518940

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.24326/asphc.2018.2.10" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.24326/asphc.2018.2.10</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.24326/asphc.2018.2.10" target="_blank" >10.24326/asphc.2018.2.10</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effects of polyphenols on cell viability of selected varieties of grapes berries and pomace

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect on cell viability and content of PhC of three grapes varieties – Moravian Muscat, Blue Burgundy and Lemberger is presented. The effect of polyphenols from wine and grapes was studied for many times, but the effect of pomace, the by-product of wine production, was neglected. Thus study is devoted to compare the effect of berries and pomace on cell viability in context of their utilization as source of bioactive compounds. Effect on viability of human keratinocytes (HaCaT) was investigated in vitro using following concentrations of PhC in cultivation medium: 25, 50, 75 and 100 µg·ml–1. The results show that the content of PhC in berries and pomace was similar and the cell viability decreased with increasing concentrations of PhC, in most cases. The impact on cell viability also depends on individual variety of grapes.

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of polyphenols on cell viability of selected varieties of grapes berries and pomace

  • Popis výsledku anglicky

    The effect on cell viability and content of PhC of three grapes varieties – Moravian Muscat, Blue Burgundy and Lemberger is presented. The effect of polyphenols from wine and grapes was studied for many times, but the effect of pomace, the by-product of wine production, was neglected. Thus study is devoted to compare the effect of berries and pomace on cell viability in context of their utilization as source of bioactive compounds. Effect on viability of human keratinocytes (HaCaT) was investigated in vitro using following concentrations of PhC in cultivation medium: 25, 50, 75 and 100 µg·ml–1. The results show that the content of PhC in berries and pomace was similar and the cell viability decreased with increasing concentrations of PhC, in most cases. The impact on cell viability also depends on individual variety of grapes.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40105 - Horticulture, viticulture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1504" target="_blank" >LO1504: Centrum polymerních systémů plus</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Scientiarum Polonorum, Hortorum Cultus

  • ISSN

    1644-0692

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    17

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    115-121

  • Kód UT WoS článku

    000436362000010

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85046767541